Ο διάσημος Αμερικανός μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έχει κατηγορηθεί από 16 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Περισσότερες από τις μισές καταγγελίες προέρχονται από γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με δηλώσεις τους ήταν εκείνη την περίοδο κάτω των 18 ετών. Κάποιες είπαν ότι ήταν μόλις 15 ετών, παρόλο που αυτό είναι κάτι που μπορεί να μην γνώριζε ο Κόπερφιλντ.

Οι κατηγορίες εναντίον του περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί τους, οι οποίες ένιωθαν ανίκανες να συναινέσουν.

Οι καταγγελίες εναντίον του 67χρονου Κόπερφιλντ τις οποίες ο ίδιος αρνείται, αφορούν το χρονικό διάστημα από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014.

Οι γυναίκες που τον κατηγορούν ισχυρίζονται ότι τον γνώρισαν μέσα από τη δουλειά του ως έναν από τους πιο επιτυχημένους ταχυδακτυλουργούς στον κόσμο.

Μερικές από τις γυναίκες είπαν στον Guardian ότι μόνο μετά το κίνημα #MeToo ένιωσαν ότι μπορούσαν να μιλήσουν για όσα έζησαν. Ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς, ο Κόπερφιλντ αρνήθηκε κάθε είδους αδικοπραγία.

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Ποιες είναι οι κατηγορίες εναντίον του

Ο Κόπερφιλντ έχει κατηγορηθεί για τέτοιου είδους συμπεριφορές και στο παρελθόν. Μία από τις 16 γυναίκες, η Μπρίτνεϊ Λιούις, είχε καταγγείλει τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ το 2018 ότι την είχε ναρκώσει και την κακοποίησε σεξουαλικά το 1988, όταν ήταν 17 ετών και εργαζόταν ως μοντέλο. Ο Κόπερφιλντ από την πλευρά του είχε αρνηθεί τους ισχυρισμούς της.

Μια άλλη γυναίκα είπε στον Guardian ότι είχε μια παρόμοια εμπειρία με τον γνωστό ταχυδακτυλουργό, ισχυριζόμενη ότι εκείνη και μία φίλη της είχαν ναρκωθεί και ότι καμία από τις δύο δεν ήταν σε θέση να συνευρεθεί συναινετικά μαζί του.

«Δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο αν δεν πίστευα στα αλήθεια ότι ήμουν ναρκωμένη εκείνη την ώρα», είπε η Τζίλιαν, η οποία είπε ότι συμφώνησε να συναντήσει τον Κόπερφιλντ για ένα ποτό το 1993, μετά από μια παράστασή του. Οι δικηγόροι του Copperfield αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της Τζίλιαν ενώ προσέθεσαν ότι τα ναρκωτικά «δεν είναι μέρος του κόσμου του».

Σε τέσσερις άλλες περιπτώσεις γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο Κόπερφιλντ τις είχε αγγίξει ή τις είχε κάνει να αγγίξουν τον ίδιο με σεξουαλικό τρόπο κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων του. Οι τρεις γυναίκες ήταν μάλιστα έφηβες κατά το χρονικό διάστημα που συνέβησαν τα περιστατικά. Τα μέλη της οικογένειας μιας 15χρονης που καθόταν στο ακροατήριο ισχυρίζονται ότι τον είδαν να ψηλαφίζει το στήθος της.

Η 38χρονη Φάλον Θόρντον, κατήγειλλε ότι ο Κόπερφιλντ έπιασε το στήθος της αφού την κάλεσε στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας παράστασης του τον Ιανουάριο του 2014. Η ίδια ανέφερε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα του Λας Βέγκας, αλλά ο ισχυρισμός της, σύμφωνα με την ίδια, δεν ελήφθη ποτέ στα σοβαρά.

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Η σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από τον Guardian, αναδείχτηκαν κάποια κοινά μοτίβα μεταξύ των καταγγελιών. Συγκεκριμένα, αρκετές γυναίκες είπαν ότι ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος και ότι προσπάθησε να διατηρήσει επαφή με αυτές και τους γονείς τους.

Μια ακόμα γυναίκα, η Κάρλα ισχυρίστηκε ότι αφού γνώρισε τον Κόπερφιλντ σε ένα από τα σόου του το 1991, όταν ήταν 15 ετών, άρχισε να της τηλεφωνεί τα βράδια. Επιπλέον, είπε ότι της έστειλε δώρα και εισιτήρια για τις παραστάσεις του. Αφού έκλεισε τα 18, η γυναίκα είπε ότι έκαναν σεξ συναινετικά και ότι αυτή ήταν η πρώτη της φορά.

Οι δικηγόροι του Κόπερφιλντ δεν αμφισβήτησαν ότι ο μάγος γνώριζε την έφηβη ενώ προσέθεσαν ότι είχαν μια απολύτως νόμιμη και συναινετική σχέση που κράτησε τέσσερα χρόνια.

Σημειώνεται ότι πέρα από αυτές τις καταγγελίες, ο Κόπερφιλντ είχε εξεταστεί εξονυχιστικά από τις αρχές λόγω της σχέσης του με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Ο Κόπερφιλντ ήταν μεταξύ των διάσημων προσώπων που κατονομάστηκαν στα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με τον Έπσταϊν, τα οποία αποσφραγίστηκαν τον Ιανουάριο, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι διέπραξε έγκλημα.

Διαβάστε ακόμη: