Εδώ και 10 μέρες τα νοσοκομεία της χώρας είναι γεμάτα και οι θετικοί στον ιό πολίτες, κυρίως αυτοί που βρίσκονται στα απομακρυσμένα χωριά, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στα σπίτια τους με… γιατροσόφια και με τα όποια φάρμακα μπορούν να μετριάσουν τα συμπτώματα.
Άκρως δυσαρεστημένοι είναι οι Έλληνες μειονοτικοί στην Αλβανία με την τελευταία εξέλιξη που τους αφαιρεί το δικαίωμα να νοσηλευτούν με συμπτώματα κορωναϊού σε νοσοκομεία της Ελλάδας, κυρίως στα Ιωάννινα αλλά και σε άλλες γειτονικές με την Αλβανία πόλεις. Όπως αναφέρει ο κ. Μπελέρης, αυτή η δυνατότητα αποτελούσε μία πολύ σημαντική διέξοδο για τους Έλληνες μειονοτικούς, ενώ έχει δημιουργηθεί και μία κατάφωρη αδικία σε βάρος τους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία είναι και Έλληνες πολίτες.

«Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, που πλέον δεν μπορούν να νοσηλευτούν σε ελληνικά νοσοκομεία οι Έλληνες μειονοτικοί στην Αλβανία, αφού υπάρχουν σε αυτά διαθέσιμοι χώροι.

Άλλωστε, η πλειοψηφία των μειονοτικών είναι και Έλληνες πολίτες και η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να τους βοηθήσει. Αυτή η εξέλιξη μας πλήγωσε. Χάσαμε τη μοναδική διέξοδό μας», υποστηρίζει ο κ. Μπελέρης.
Όπως προσθέτει ο ίδιος, οι εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία έχουν καταθέσει αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει δύο εμβολιαστικά κέντρα σε μεθοριακές περιοχές εντός του ελληνικού εδάφους, ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν σε αυτά οι μειονοτικοί. «Ακόμα δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση σε αυτό και περιμένουμε», λέει ο πρόεδρος του παραρτήματος Χειμάρρας της «Ομόνοιας»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.