Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ αύριο (Κυριακή 17 Ιουλίου), καθώς «τρέχει» η περίοδος των θερινών εκπτώσεων. Με ανακοινώσεις, οι εμπορικοί σύλλογοι πληροφορούν τους καταναλωτές για το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας.

«Τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00» ανέφερε ο ΕΣΑ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σημείωσε ότι «σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022. Το πλαίσιο ωραρίου για την Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11:00 έως 20:00.

Επομένως, προτείνουμε στους συναδέλφους που επιθυμούν να ανοίξουν την Κυριακή 17 Ιουλίου, να λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:30 το μεσημέρι.

Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή 17/07, η νομοθεσία προβλέπει ότι αν η εργασία του προσωπικού περιορισθεί σε εργασία μέχρι πέντε ώρες, οι εργοδότες δεν έχουν υποχρέωση να χορηγήσουν άλλη ημέρα ανάπαυσης, οφείλουν όμως να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι «επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των εκπτώσεων, ήτοι τη 17η Ιουλίου 2022. Ο ΕΣΘ προτείνει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας επεσήμανε πως: «προτείνουμε στα καταστήματα – μέλη να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 17 Ιουλίου , σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας σε 500 καταστήματα του ΕΣΛ και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για οκτώ κλειστά Σάββατα εφέτος». Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας υποστήριξε ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά».