Τη σκυτάλη των προκλήσεων από την τουρκική κυβέρνηση φαίνεται πως πήραν τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζοντας την ρητορική των προκλήσεων, αλλά και των fake news.

Πιο αναλυτικά, τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πριν από λίγο ότι οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Αφγανό παράνομο μετανάστη, κοντά στα σύνορα της Αδριανούπολης.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Έλληνες άνοιξαν πυρ κατά ομάδας Αφγανών που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα. Το υποτιθέμενο θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου, όπως αναφέρουν πάντα τα τουρκικά ΜΜΕ, εξέπνευσε

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί και πως πρόκειται για μια ακόμη απόπειρα των Τούρκων να δημιουργήσουν μια κατάσταση έντασης, μια προβοκάτσια στη γραμμή του Έβρου.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο δημοσίευμα των τουρκικών ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για fake news.

Με ανάρτησή του στα social media, o κ. Θεοδωρικάκος τονίζει: «Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο».