O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων του λεκανοπεδίου Αττικής με 100 νέα περιπολικά και 1.000 αστυνομικούς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου για τα επιπλέον περιπολικά

«Είχαμε δεσμευτεί ότι από τις αρχές Νοεμβρίου θα προστεθούν 100 πλήρως επανδρωμένα περιπολικά κάθε νύχτα από τις 12 ως τις 6 το πρωί και 1000 νέοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν τα τμήματα του λεκανοπεδίου Αττικής. Η δέσμευσή μας είναι πλέον πραγματικότητα. Ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες την αναδιαμόρφωση της λειτουργίας της Άμεσης Δράσης«ξηλώνοντας» την ίδια ώρα την ηγεσία της.

Οι ανακοινώσεις του Θεοδωρικάκου

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας μου παρέδωσε την Παρασκευή, εντός της πενθήμερης προθεσμίας που είχε τεθεί, το πόρισμα με την επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ. στο αιματηρό περιστατικό της προηγούμενης Παρασκευής.

Όσα έγιναν ως τώρα σε επίπεδο δικαστικής και πειθαρχικής διερεύνησης της υπόθεσης είναι τα απολύτως προβλεπόμενα από τους Νόμους. Αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση ενός Κράτους Δικαίου, όπως είναι η Ελλάδα. Σε ένα Κράτος Δικαίου η Πολιτεία οφείλει πρώτη να εφαρμόζει τον Νόμο.

Η κοινή γνώμη ασφαλώς είναι προβληματισμένη με όσα διαδραματίστηκαν, με εντολές που δόθηκαν για λήξη της καταδίωξης, με αλλεπάλληλες διαρροές εσωτερικών επικοινωνιών της Άμεσης Δράσης, με την έλλειψη συντονισμού.

Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας ζωντανός κρατικός οργανισμός που διαρκώς βελτιώνεται. Τίποτα και κανένα περιστατικό δεν περνά και δεν πρέπει να περνά, χωρίς αξιολόγηση. Με βάση τα δεδομένα που προέκυψαν και το πόρισμα που μου παρέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Προχωράμε μπροστά, με ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων της Αστυνομίας με πέντε μέτρα και πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, καθώς και σε δύο δράσεις θεσμικού χαρακτήρα. Με στόχο την καθοριστική βελτίωση των υπηρεσιών ασφαλείας, που προσφέρει η αστυνομία στους πολίτες.

Μητσοτάκης: Η Αστυνομία είναι η προέκταση του κράτους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA πως μερικές φορές νομίζει πως έχουμε πρόβλημα νοοτροπίας και αναρωτήθηκε αν είμαστε με τον νοικοκυραίο ή τον διαρρήκτη.

Ανέφερε ότι η Αστυνομία είναι η προέκταση του κράτους και η μόνη επιφορτισμένη με την άσκηση της νόμιμης βίας. «Το να θεωρούμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι του αυταρχισμού και του νόμου και της τάξης επειδή η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, είναι μια άποψη απελπιστικά μειοψηφική. Δουλειά μας είναι η Αστυνομία που έχουμε να γίνει καλύτερη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, και σημείωσε πως αποδίδει μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση των αστυνομικών.