Σημαντικά βήματα προς την επίλυση ζητημάτων σχετικών με την απελευθέρωση των ταξιδιών ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα κατά το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021 προέκυψαν από τις υψηλού επιπέδου επαφές τις οποίες είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο. Κατ’ αρχάς, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον κ. Thomas Bareiß, Υφυπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού, ο κ. Θεοχάρης πήρε τη διαβεβαίωση ότι η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της άρσης του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας για τους εμβολιασμένους Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Πιθανή η άρση της καραντίνας για τους Γερμανούς τουρίστες

Μετά από το πέρας της συνάντησής του με τον Γερμανό αξιωματούχο, ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «η προοπτική χαλάρωσης των προϋποθέσεων επανόδου των Γερμανών τουριστών στη χώρα τους, αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά την απόφασή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Thomas Bareiß, στη γερμανική κυβέρνηση εξετάζουν σοβαρά το ζήτημα της άρσης της υποχρεωτικής καραντίνας από τον Ιούνιο. Πέραν αυτού, με τον κ. Bareiß, είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για την εφαρμογή του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού. Η Γερμανία θα είναι έτοιμη να το παρέχει προς το τέλος του Ιουνίου, ενώ η Ελλάδα προηγείται, καθώς θα είμαστε σε θέση να το χορηγήσουμε στους Έλληνες πολίτες από την 1η Ιουνίου.

Αναλύσαμε επίσης τις τελευταίες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την απλοποίηση των ταξιδιωτικών διατυπώσεων για τουρίστες από τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ. Και, βεβαίως, με τον κ. Bareiß διαπιστώσαμε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στη γενικότερη ανάπτυξη των τουριστικών συναλλαγών ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα».

Επαφές με παίκτες του τουρισμού και προώθηση της χώρας μας

Η επόμενη συνάντηση του Χάρη Θεοχάρη στο Βερολίνο έγινε με τα κορυφαία στελέχη του TUI Group, ενός από τους μεγαλύτερους tour operator στον κόσμο. Από πλευράς TUI συμμετείχαν ο κ. Sebastian Ebel, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κ. Thomas Ellerbeck, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ομίλου. Για το 2021, η TUI ξεκινά τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα από τις 14 και 15 Μαῒου με πτήσεις προς τα αεροδρόμια Ηρακλείου, Αράξου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω.  Βάσει των μέχρι στιγμής κρατήσεων, οι άνθρωποι της TUI εκτιμούν ότι η χώρα μας αναμένεται να έχει την καλύτερη καλοκαιρινή επίδοση, μαζί με την Ισπανία και την Κύπρο. Οι εκπρόσωποι του TUI Group εξήραν επίσης τον τρόπο με τον  οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «πρότυπο» στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο Covid-19.

Εκτός από τις συνομιλίες του με κρατικούς αξιωματούχους και παράγοντες της τουριστικής αγοράς, στο Βερολίνο ο υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνεντεύξεις σε μεγάλα ΜΜΕ της Γερμανίας. Μεταξύ αυτών και στο δίκτυο της Deutsche Welle. 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.