O υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σημείωσε ότι μέρα με την ημέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα επιχειρείται «με σκληρή δουλειά» να κερδηθεί το στοίχημα του τουρισμού, μιλώντας στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε την έκκληση για εμβολιασμό, διευκρινίζοντας ότι η όποια αισιοδοξία υπάρχει στηρίζεται στη σκληρή δουλειά και πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα «που επιμένει ότι η ισορροπία και η υγειονομική ασφάλεια είναι το διαβατήριο».

Όσον αφορά τον τουρισμό, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι πρόκειται για τον «γιατρό της οικονομίας», προσθέτοντας πως το άνοιγμα της σεζόν «συνοδεύεται από επαγρύπνηση και με βασικό κλειδί τον εμβολιασμό». «Τώρα θέλουμε έναν “γιατρό” να μας βάλει σε τάξη γιατί η οικονομία έχει περάσει δύσκολα. Πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι για το δικό τους καλό πρώτα, και μετά για το καλό όλων των άλλων, πρέπει να εμβολιαστούν. Οι μεταλλάξεις θα έρχονται η μία μετά την άλλη, η ταχύτητα μετάλλαξης αυξάνει από τη μία μετάλλαξη στην άλλη», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις μεταλλάξεις, είπε ότι κανένας δεν μπορεί να νιώθει προστατευμένος «αν δεν έχει εμβολιαστεί και δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας» και μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η χώρα μας να μην μπει στο «κόκκινο».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης εξήγησε στον κ. Θεοχάρη ότι η Περιφέρεια στηρίζει την προσπάθεια των εμβολιασμών και αναφέρθηκε στην άριστη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με το υπουργείο, ενώ πρόσθεσε πως το στοίχημα για τον τουρισμό είναι ζωτικής σημασίας για το νησί και την τοπική οικονομία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως προορισμός εξωτερικού

Ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με φορείς του τουρισμού στην Περιφέρεια Κρήτης, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία των αφίξεων τουριστών αλλά και των προβλημάτων που καταγράφονται, δηλώνοντας ότι είναι χρέος και ευθύνη όλων, να συνεχιστεί αταλάντευτα η πορεία στο δρόμο της υπευθυνότητας, «με ανοιχτό το τουριστικό μας προϊόν, συγχρόνως όμως με ασφάλεια».

Ο υπουργός Τουρισμού πάντως εξήγησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως προορισμός εξωτερικού για το σύνολο σχεδόν των άλλων χωρών, επισημαίνοντας ότι αν η μάχη για τον τουρισμό δοθεί με τη συνεργασία όλων και κρατηθούν «χαμηλά τα κρούσματα και υψηλά το επίπεδο εμβολιασμών» θα είναι μια μάχη που θα έχει νικηφόρα έκβαση. Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που επισήμανε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, Κινητή Μονάδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα ξεκινήσει εμβολιασμούς για εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ ο πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης διευκρίνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν θα πρέπει να έχουμε αποφάσεις τύπου Μυκόνου, γιατί αν χτυπηθεί η ναυαρχίδα, θα βουλιάξει όλος ο στόλος». Ο κ. Βλατάκης πρόσθεσε ότι η αύξηση που έχει παρατηρηθεί στα κρούσματα επισκεπτών, όταν επιστρέφουν στις χώρες τους, θα πρέπει να περιοριστούν, δηλώνοντας ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, δεν προκύπτει ότι «οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν με τον ιό από τις χώρες τους». Αυτή την ώρα ο κ. Θεοχάρης έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Χερσονήσου.