Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης-3ης δόσης.

Επιπλέον ανακοίνωσε πως ανοίγει ΜΕΓΑ εμβολιαστικό στη Γλυφάδα και διπλασιάζεται η δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι.

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση» έγραψε στο twitter ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Μάριου Θεμιστοκλέους

– Ενισχύουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης-3ης δόσης

– Ανοίγουμε ΜΕΓΑ εμβολιαστικό σταθμό στη Γλυφάδα και διπλασιάζουμε τη δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι

– Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση

Εμβολιασμός ατόμων με προηγούμενη νόσηση COVID-19

1η Περίπτωση: Εάν έχετε νοσήσει από COVID-19 με ή χωρίς συμπτώματα, όπως πιστοποιείται από το Εθνικό Μητρώο ασθενών COVID-19, πριν την έναρξη του εμβολιασμού σας, συνιστάται να εμβολιαστείτε με μια μόνο δόση αφού παρέλθει διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου. Στην περίπτωση αυτή ο εμβολιασμός σας θα θεωρείται ολοκληρωμένος και μπορείτε να εκδώσετε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

2η Περίπτωση: Εάν έχετε ήδη εμβολιαστεί με την 1η δόση και νοσήσετε πριν από τη 2η δόση, συνιστάται να προγραμματίσετε εκ νέου τη 2η δόση σε διάστημα 6 μηνών από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου. Ο εμβολιασμός σας θα θεωρείται ολοκληρωμένος μετά από την πραγματοποίηση

της επαναληπτικής δόσης και μπορείτε να εκδώσετε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

3η Περίπτωση: Εάν έχετε νοσήσει από COVID-19 και έχετε ήδη εμβολιαστεί με μια ή δύο δόσεις οποτεδήποτε μετά τη διάγνωση της νόσου, ο εμβολιασμός σας θεωρείται ολοκληρωμένος και μπορείτε να εκδώσετε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

4η Περίπτωση: Εάν έχετε νοσήσει από COVID-19 και ανήκετε σε ευπαθή ομάδα (είστε άτομο με ανοσοκαταστολή λόγω νόσου ή φαρμακευτικής αγωγής), εξαιρείστε από τα παραπάνω και μπορείτε να εμβολιαστείτε μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων και αφού λήξει η περίοδος της απομόνωσης, εντός διαστήματος όχι μεγαλύτερου των τριών μηνών από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου. Ο εμβολιασμός σας θα ολοκληρωθεί με δύο δόσεις.

▪ Ως ημερομηνία διάγνωσης της νόσου θεωρείται η ημερομηνία της πρώτης θετικής διαγνωστικής εξέτασης με επίσημη καταγραφή στο μητρώο κρουσμάτων της νόσου. Τα self-tests και τα tests αντισωμάτων δεν αποτελούν επίσημη διάγνωση για καταγραφή της νόσου στο Εθνικό Μητρώο ασθενών COVID19.

▪ Οι συστάσεις θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τα επιστημονικά δεδομένα.