Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάρουν στα χέρια τους τα εκκαθαριστικά του φετινού ΕΝΦΙΑ, εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, η ανάρτησή τους θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, καθώς από τις 11 το πρωί εκείνης της ημέρας θα «κατέβει» η εφαρμογή του Ε9, προκειμένου να «ανέβουν» στο σύστημα τα νέα εκκαθαριστικά.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του 2022. Υπενθυμίζεται ότι η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ   είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, άλλαξε το σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου.

Προς άτυπη παράταση

Με τους ιδιοκτήτες να έχουν, πλέον, διορία μόλις δυο εβδομάδων για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, αλλά και την τριπλή δόση του φόρου εισοδήματος (δόσεις Ιουλίου – Αυγούστου έως 17/9 και δόση Σεπτεμβρίου έως 30/9), το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο άτυπης παράτασης στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ έως το τέλος Οκτωβρίου. Οι ιδιοκτήτες δηλαδή, να έχουν το δικαίωμα καταβολής δυο δόσεων του φόρου ακινήτων ταυτόχρονα, χωρίς κυρώσεις, έως το τέλος Οκτωβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβληθεί και η 4η δόση του φόρου εισοδήματος.