O Έιμπελ Μακόνεν Τεσφάγιε  γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο The Weeknd είναι Καναδός τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός. Ο Weeknd βοήθησε να επεκταθεί η R&B μουσική παλέτα με το να ενσωματώσει την ίντι και την ηλεκτρονική μουσική. Η δουλειά του έχει κατηγοριοποιηθεί ως εναλλακτική R&B. Ο Weeknd ανέβασε ανώνυμα κάποια τραγούδια του στο Youtube με το όνομα The Weeknd το 2010 και δημοσίευσε τα τραγούδια House of balloons,Thursday και Echoes of silence το 2011.

Τα κομμάτια του Weeknd αργότερα αναδημοσιεύτηκαν σε ένα άλμπουμ που ονομάστηκε Trilogy (τριλογία) το 2012.Ο Weeknd έχει τρία νούμερο ένα άλμπουμ στα τσαρτς (Beauty Behind The Madness το 2015, Starboy το 2016, My Dear Melacholy το 2018) και νούμερο δυο (Kiss Land το 2013).Έχει καταφέρει να είναι ανάμεσα των “τα καλύτερα δέκα” του Billboard hot 100 με τα τραγούδια: “Love me harder” με την Αριάνα Γκράντε,”Earned It”,”I Feel it Coming”,”Pray for me” με τον Κέντρικ Λαμάρ,”Call out my name”και το “Starboy”.Το 2015 ο Weeknd έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που κατείχε τις πρώτες τρεις θέσεις στα Billboard hot R&B τραγούδια, με τα τραγούδια “Can’t feel my face”,”Earned it” και “The Hills”.

Έχει κερδίσει τρία Grammy βραβεία, οχτώ Billboard μουσικά βραβεία , δύο αμερικάνικα μουσικά βραβεία, και εννέα Juno βραβεία. Έχει πουλήσει πάνω από 70 εκατομμύρια αντίτυπα στην Αμερική, κάνοντας τον έναν από τους καλλιτέχνες με τις καλύτερες πωλήσεις.

Will Daft Punk Perform Along With The Weeknd During Super Bowl 2021 Half-time Show?

Στις 30 Οκτωβρίου, κυκλοφόρησε το έκτο άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, Positions, στο οποίο συμμετείχε και ο τραγουδιστής φωνητικά στο τραγούδι ‘off the table’

Επιρροές

Ο Γουίκεντ επικαλείται τον Μάικλ Τζάκσον, τον Πρινς, και τον R. Kelly ως τις κύριες μουσικές του εμπνεύσεις.[ Έχει αναφέρει πως η μουσική του Jackson ήταν η μεγαλύτερη έμπνευσή του για να γίνει τραγουδιστής. Επίσης, μεγάλωσε ακούγοντας μια ποικιλία από είδη μουσικής, συμπεριλαμβανομένων την σόουλ, hip hop, funk, indie rock και post-punk.[18] Άλλες επιρροές περιλαμβάνουν τον David Bowie,[19] τους Smiths, τους Bad Brains, τους Talking Heads, τον 50 Cent, τους Wu-Tang Clan,[20] και τον Eminem.[21]

Εικόνα

Το χτένισμα του, το οποίο ήταν εν μέρει εμπνευσμένο από τον Jean-Michel Basquiat , έχει χαρακτηρισθεί ως το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του. Σε μια συνέντευξη, ανέφερε πως άρχισε να το μεγαλώνει μέσα στο 2011, και παρατήρησε την ευκολία στην συντήρηση. Τελικά αποφάσισε να κόψει τα μαλλιά του το 2016, το οποίο οπτικά φαίνεται στο μουσικό βίντεο από το πρώτο του single, Starboy, αποδίδοντας μια αισθητική αλλαγή στην μουσική ως βάση για την τροποποίηση των μαλλιών του.

 

Τα πρώτα χρόνια του

Ο Weeknd η αλλιώς Άμπελ Μακόκεν Τεσφαγιε γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου το 1990 στο Τορόντο, Οντάριο. Είναι ο μοναχογιός του Μακοκεν και της Σάμρα Τεσφάγιε οι οποίοι ήταν μετανάστες από την Αιθιοπία που εγκαταστάθηκαν στον Καναδά, στα τέλη του 1980.

Μεγάλωσε με την γιαγιά και την μαμά του μετά το διαζύγιο των γονιών του. Ενώ ζούσε με την γιαγιά του έμαθε να μιλάει Amharic, όπου επίσης μιλούσε με την μαμά του,και πήγαινε στην Αιθιοπική Ορθόδοξη εκκλησία.

Έχει περιγράψει τα εφηβικά του χρόνια όπως την ταινία Kids χωρίς το Aids. Ξεκίνησε να καπνίζει μαριχουάνα στην ηλικία των 11 και μετά ξεκίνησε τα πιο βαριά ναρκωτικά. Επίσης εξομολογήθηκε ότι έκλεβε για να ικανοποιήσει την εξάρτηση του από ζαναξ και κοκαΐνης.

Φοίτησε στο West Hill Collegiate Institute και Birchmount Park Collegiate Institute στο Τορόντο, από όπου δεν αποφοίτησε, και το 2007 έφυγε από το σπίτι του. Μετακόμισε στο Παρκντείλ μια γειτονία στο Τορόντο. Δημιούργησε το όνομα της σκηνής του το οποίο εμπνεύστηκε από τότε που παράτησε το σχολείο, λέγοντας ότι μετά από αυτό το σαββατοκύριακο δεν ξανά πήγε σπίτι.

Διάσημες σχέσεις

Στις αρχές του 2015 ξεκίνησε να βγαίνει με την Μπέλα Χαντίντ ενώ οι πρώτες τους φωτογραφίες ως ζευγάρι κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, στο φεστιβάλ του Coachella. Αργότερα, εκείνη εμφανίστηκε στο βίντεο-κλιπ του τραγουδιού του, “In The Night”. Τον Νοέμβριο του 2016, έγινε γνωστός ο χωρισμός τους έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια σχέσης.

The Weeknd's "After Hours" Lyrics About Bella Hadid, Explained

Τον Ιανουάριο του 2017, ξεκίνησε τη σχέση του με την Σελίνα Γκόμεζ αλλά τον ύστερα από 10 μήνες, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, χώρισαν.

Fans Think a Selena Gomez Lookalike Is in The Weeknd's New MV | Teen Vogue

Τον Μάιο του 2018 κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του με την Μπέλα Χαντίντ από το ταξίδι τους στο Παρίσι, γεγονός που επιβεβαίωσε ότι είναι και πάλι ζευγάρι. Τον Αύγουστο του 2019 χώρισαν ξανά.

Εχει πρωταγωνιστήσει δυο φορές στα show της Victoria Secret ενώ ήταν ο βασικός καλλιτέχνης στο φετινό Super bowl

Watch The Weeknd Perform “Starboy” At This Year's Victoria's Secret Fashion Show | The FADER

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.