νέα ταινία υπερήρωων «The Marvels», κατέγραψε το χειρότερο εναρκτήριο Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Αμερική για οποιαδήποτε ταινία του Marvel Cinematic Universe.

Σύμφωνα με την Guardian, το «The Marvels», στο οποίο πρωταγωνιστεί η Brie Larson ως Captain Marvel μαζί με την Teyonah Parris ως Monica Rambeau και την Iman Vellani ως Ms Marvel, κέρδισε περίπου 47 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες τρεις ημέρες στους κινηματογράφους των ΗΠΑ και του Καναδά. Αυτό σημαίνει ότι έχει εκτοπίσει το «The Incredible Hulk» από την πρώτη θέση ως το χειρότερο άνοιγμα του MCU. Το τελευταίο κατάφερε να κερδίσει 55,4 εκατομμύρια δολάρια κατά την κυκλοφορία του τον Ιούνιο του 2008.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για το MCU, καθώς η τελευταία ταινία  «The Marvels», είχε ένα budget της τάξης των 274,8 εκατομμύριων δολαρίων, το τέταρτο υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη ταινία MCU. Ωστόσο, η ταινία κέρδισε περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office, πράγμα που σημαίνει ότι τα έσοδα από το πρώτο της Σαββατοκύριακο ανήλθαν στα 110,3 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Super hero fatigue: Ο κόσμος κουράστηκε με τους υπερήρωες

Οι λόγοι για το πολύ κακό άνοιγμα για την ταινία σίγουρα έχουν να κάνουν με την απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων. Ο βασικός όμως λόγος είναι το λεγόμενο «super hero fatigue». Ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει υπερήρωες με κάπες και μάσκες και αυτό οφείλεται εν μέρει στην απόφαση της Marvel και της μητρικής της εταιρείας Disney, να αυξήσουν την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών τα τελευταία χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Iger, δήλωσε στις 8 Νοεμβρίου: «Πάντα ένιωθα ότι η ποσότητα μπορεί να είναι πραγματικά αρνητική όσον αφορά την ποιότητα. Και νομίζω ότι αυτό ακριβώς συνέβη». Στη συνέχεια παραδέχτηκε: «Χάσαμε την συγκέντρωσή μας».

Από την κυκλοφορία του Iron Man τον Μάιο του 2008, το MCU έχει αποδειχθεί μακράν το πιο επικερδές franchise του Χόλιγουντ, με 33 ταινίες να κερδίζουν πάνω από 29,7 δισεκατομμύρια δολάρια στους κινηματογράφους παγκοσμίως. Μετά ακολουθούν τα Star Wars (10,3 δισ. δολάρια) και James Bond (7,9 δισ. δολάρια).

Διαβάστε ακόμη: