Λίγες μέρες πριν, η δημοφιλή σειρά του Netflix «The Crown» είχε φέρει αναστάτωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και στη βρετανική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από το συνδρομητικό κανάλι να τοποθετήσει, πριν από κάθε επεισόδιο της σειράς, ειδική σήμανση που να διευκρινίζει πως πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας.

Παρόλα αυτά, το Netflix δε φαίνεται να επηρεάζεται και συνεχίζει να απολαμβάνει την επιτυχία του τέταρτου κύκλου της σειράς «The Crown», αρνούμενο πεισματικά να προβεί σε οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση.

Η απάντηση που έδωσε στο αίτημα του Βρετανού υπουργού Πολιτισμού, που ήταν αυτός που ζήτησε την τοποθέτηση της ειδικής σήμανσης, ήταν κατηγορηματική: «Η σειρά είναι εξαρχής χαρακτηρισμένη ως δράμα οπότε δεν σκοπεύουμε και δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για περαιτέρω διευκρινήσεις». Ο ίδιος ο δημιουργός της σειράς, πάντως, Πίτερ Μόργκαν, έχει χαρακτηρίσει τη σειρά ως ένα προϊόν δημιουργικής φαντασίας με μια σταθερή ώθηση μεταξύ της έρευνας και της μυθοπλασίας.

Με την παραπάνω άποψη, βεβαίως, διαφωνεί τόσο το παλάτι όσο και η βρετανική κυβέρνηση καθώς θεωρούν πως ορισμένοι θεατές πιθανόν να πιστέψουν, εσφαλμένα, πως τα γεγονότα που παρουσιάζονται σε σχέση με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πραγματικά.