Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο αιφνίδιος θάνατος της 12χρονης στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Χαριλάου.

Οι γονείς του κοριτσιού αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί με το παιδί τους, όταν η 12χρονη Δήμητρα δεν ξυπνούσε το πρωί της Τετάρτης για να πάει στο σχολείο. Στη συνέχεια κλήθηκε το ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης το παιδί δεν επανήλθε και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Η οικογένεια της 12χρονης αναζητά απαντήσεις ενώ ο ιατροδικαστής στην πρώτη εκτίμησή του κάνει λόγο για παθολογικά αίτια.

Το παιδί δεν αντιμετώπιζε κανένα κληρονομικό ή παθολογικό πρόβλημα, λένε οι γονείς ενώ μάλιστα η 12χρονη Δήμητρα ήταν αθλήτρια του τάε κβο ντο.

Τα ερωτήματα γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής είναι πολλά, για το πώς ένα παιδί το οποίο έκανε κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις «έσβησε» τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα στον ύπνο της.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή αλλά και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων τα οποία αναμένεται να βγουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Σοκ ο ξαφνικός θάνατος της 12χρονης στην Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρει ο πατέρας του κοριτσιού, το παιδί του δεν αντιμετώπιζε κανένα σοβαρό πρόβλημα και κάθε χρόνο έκανε εξετάσεις.

«Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ, ήρθαν οι γιατροί, ήρθε η ιατροδικαστής και η επίσημη ανακοίνωση που είχαμε ήταν ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς. Κάθε χρόνο και οι δύο μου οι κόρες κάνουν εξετάσεις σε όλους τους γιατρούς, την είχε δει πριν τρεις μήνες καρδιολόγος και δεν είχε βρει τίποτα» λέει ο άτυχος γονιός και συμπληρώνει: «Δεν είχε ιστορικό, έπαιρνε μόνο φάρμακα για σίδηρο γιατί είχε χαμηλό αιματοκρίτη, τίποτα άλλο.

Χθες δεν είχε καμία ενόχληση, ούτε είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε πως έφυγε. Περιμένουμε ιστολογικές εξετάσεις, ωστόσο για εμάς δεν θα αλλάξει τίποτα. Το θέμα είναι ότι πέθανε από ανακοπή καρδιάς και να βρούνε κάτι δεν αλλάζει τίποτα, το θέμα ήταν να μην γίνει».