Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media από δηλώσεις που έκανε ο Θανάσης Κατερινόπουλος με αφορμή τις δύο νέες γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν σε Κρήτη και Ζάκυνθο, αφού ο ταξίαρχος εν αποστρατεία σχολίασε το γεγονός ότι μερικές δεν απομακρύνθηκαν από το κακοποιητικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους.

Θανάσης Κατερινόπουλος: Οι δηλώσεις για τις γυναικοκτονίες

Ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στο STAR για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, έθιξε το θέμα της πατριαρχίας, η οποία υπάρχει ακόμα ως νοοτροπία σε μερίδα ανδρών, που όπως είπε «θεωρούν τις γυναίκες κτήμα τους».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ζούμε σε μια εποχή σκληρής πατριαρχίας, όπου ορισμένοι έχουν την αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι κτήμα τους. Πιστεύουν δυστυχώς ότι ο άντρας κάνει το κουμάντο και η γυναίκα πρέπει να υπακούει».

Ακόμη, ανέφερε ότι πρόκειται για ακόμη μία ανθρωποκτονία, αυτή στο Ρέθυμνο μιλώντας με νομικούς όρους ενώ στην ερώτηση για το τι θα έλεγε σε μια γυναίκα που θέλει να φύγει από μια κακοποιητική σχέση, αλλά φοβάται για τη ζωή της, ο Θανάσης Κατερινόπουλος απάντησε: «Καταρχάς, όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές Αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν αποφάσισαν ή δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν».

Θανάσης Κατερινόπουλος: Οι αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις που έκανε ο Θανάσης Κατερινόπουλος προκάλεσαν την αντίδραση χρηστών του Twitter, οι οποίοι εξέφρασαν την έκπληξη αλλά και την απογοήτευσή τους.

Θανάσης Κατερινόπουλος: Η απάντηση μετά τον σάλο

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, σε ανάρτηση που έκανε, έδωσε τη δική του απάντηση, τονίζοντας πως προβλήθηκε μεμονωμένα ένα στιγμιότυπο από άτομα που είναι σε «διατεταγμένη υπηρεσία».

«Κάποιος ανέβασε ένα αποσπασματικό βίντεο από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του star tv σχετικά με την Γυναικοκτονια στην Κρήτη και σχηματιζεται η εντύπωση ότι είμαι υπέρ της βίας κατά των Γυναικών ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ αυτή την ενέργεια από κάποιους που είναι σε διατεταγμένη Υπηρεσία», έγραψε χαρακτηριστικά.