Με την  Ευρωπαία Επίτροπο  Ανταγωνισμού, τη Δανή Μαργκρέτε Βεστάγκερ συναντήθηκε ο ΥΠΕΝ κ.Κ.Σκρέκας.

Τι αντιμετωπίζει όμως ο κ.Σκρέκας με τη Δανή επίτροπο; «Δεν έχει ίχνος συναισθηματισμού» έγραψαν για εκείνη οι New York Times, ενώ η Guardian επισημαίνει ότι είναι η πολιτικός που ενέπνευσε τη δημοσφιλή σειρά  «Borgen: Συνωμοσίες εξουσίας», πρωταγωνίστρια της οποίας είναι μία ευφυής και δυναμική πρωθυπουργός, που μπορεί και συνδυάζει την καριέρα με την οικογένεια.

Η Δανή Επίτροπος Ανταγωνισμού, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2014, χαρακτηρίζεται πολύ απλή από τους συναδέλφους της που λένε ότι είναι ευχάριστο να συνεργάζεται κάποιος μαζί της, ότι είναι ένας άνθρωπος που σου εμπνέει οικειότητα και ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Τόσο απλή, μάλιστα, ώστε η αγάπη της για το πλέξιμο και το μαγείρεμα να απασχολούν συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Δανία.

Η Δανή …μαγείρισσα πάντως, λένε πως θα ζητήσει από τον Έλληνα ΥΠΕΝ τη «να τσιγαρίσει ΔΕΗ και να τη σερβίρει στο πιάτο!».

«Στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα ολιγοπώλια, η ΔΕΗ πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την τμηματική πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στον ανταγωνισμό» επιμένει η κ.Βεστάγκερ και διαμηνύει στην Αθήνα  πως  παρ’ ότι το market test του Φεβρουαρίου, είχε εμφανίσει  πολύ χαμηλό ενδιαφέρον, εντούτοις «τα λιγνιτικά πακέτα θα πρέπει να αρχίσουν να πωλούνται  το συντομότερο στον ανταγωνισμό».

Πάντως η Αθήνα θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει και να ισοσταθμίσει δύο γεγονότα: τη νέα έρευνα που έχει ξεκινήσει η DG Comp για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς από τη ΔΕΗ (εδώ έχει βάλει το χεράκι της και γνωστή ελληνική φίρμα λένε στη Χαλκοκονδύλη) με το αίτημα ΔΕΗ για αποζημίωση σε σχέση με  την πρόωρη απόσυρση των λιγνιτικών της μονάδων.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.