Σε ολόκληρη την επιχειρηματική πιάτσα, στα υπουργεία και τα βουλευτικά έδρανα, αλλά και στις αίθουσες των Εισαγγελέων, Ελλήνων και Ευρωπαίων, συζητείται και διερευνάται το πρωτοφανές και προκλητικό σκάνδαλο των 40 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου επιδιώκεται μια αισχρή νομιμοποίηση διά μέσω του νέου φωτογραφικού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε, πρόσθετων 10 εκατ. ευρώ, κομμένος και ραμμένος για την κοινοπραξία της διαβόητης συμβουλευτικής – λογιστικής εταιρίας του Big4 που είχε πάρει την πρώτη ιλιγγιώδη δουλειά, που ποτέ δεν παρέδωσε, μαζί φυσικά με τα συνεταιράκια της που συνιστούν την Νέα Διαπλοκή»!!!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, η διακήρυξη είναι απολύτως φωτογραφική, καθώς προβλέπει ότι ο υποψήφιος για την ανάθεση των 10 εκατ. θα πρέπει να έχει προϋπηρεσία στο υπουργείο και να έχει λάβει αντίστοιχη ανάθεση τουλάχιστον 400 χιλιάδων ευρώ!

Κάτι που μόνο οι εταιρίες που συγκροτούν τη διαβόητη κοινοπραξία πληρούν, δεδομένου ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι ένα υπουργείο μόλις 2-3 χρόνων και όχι 50 ή 100 όπως άλλα υπουργεία, για παράδειγμα το Εθνικής Οικονομίας!

Σε απλά λόγια, παρά την κατακραυγή και τη δημοσιότητα που πήρε το σκάνδαλο, αλλά και την παρέμβαση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, ο τότε υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος όχι μόνο αδιαφόρησε, αλλά προχώρησε σε ανάθεση σκανδαλώδη και φωτογραφική, έναν νέο διαγωνισμό παρωδία, που αποτελεί επέκταση της σύμβασης κατά 10 εκατ. ευρώ, στην κοινοπραξία που πήρε την μεγάλη δουλειά των 40 εκατ. την οποία και δεν παρέδωσε, προκειμένου να καλυφθούν οι τρύπες και οι σκελετοί, μιας δυσώδους διαδικασίας νέας διαπλοκής!

Στις μέρες μας ο πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης, προς τιμήν του, είχε παγώσει την διαγωνιστική διαδικασία και δεν είχε προχωρήσει στην κατακύρωση του φωτογραφικού διαγωνισμού στη «Νέα Διαπλοκή» αρνούμενος να ξεπλύνει με αυτό τον τρόπο τις αμαρτίες των πρώτων 40 εκατ. στην «πολιτική Σιλωάμ»! Και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι υπήρξε ακέραιος!

Το ζήτημα που την ώρα τίθεται ωστόσο είναι ότι τα γνωστά παράκεντρα, τα συστήματα των υπόγειων διαδρομών και οι νέοι νταραβεριτζήδες της Εξουσίας, πολιτικής και επιχειρηματικής, έχουν βάλει λυτούς και δεμένους να πιέσουν τον νέο υπουργό Θ. Πλεύρη προκειμένου να ολοκληρώσει το έγκλημα!

Και όλα τούτα την ώρα που η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει φτιάξει δικογραφία μαμούθ για τα έργα και τις ημέρες των διαγωνισμών στο εν λόγω υπουργείο, όπου τα συμφέροντα σε δομές, σίτιση και φύλαξη έκαναν πάρτι!

Το ερώτημα επομένως που τίθεται ευθέως είναι: θα τολμήσει ο Θάνος Πλεύρης να υπογράψει την σκανδαλώδη ανάθεση του διαγωνισμού – μαϊμού στη Νέα Διαπλοκή, υπό την πίεση πολιτικών παραγόντων και λοιπών εξωθεσμικών συστημάτων;

Θα βάλει την υπογραφή του σε μια διαδικασία που μετά βεβαιότητας θα ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία όπου ήδη έχουν υποβληθεί φάκελοι καταγγελιών που φέρεται να εμπεριέχουν αδιάσειστα στοιχεία;

Πάει να καλύψει τις τρύπες και τους σκελετούς!

Οι καλά γνωρίζοντες εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα λένε πως ο διαγωνισμός των 10 εκατ. ευρώ, απόλυτα φωτογραφικός για την κοινοπραξία που δεν παρέδωσε τη δουλειά των 40 εκατ. και διερευνάται από την Ευρωπαία Εισαγγελέα, ουσιαστικά αποσκοπεί να καλύψει εκ των υστέρων «την τρύπα» της μη παράδοσης των συμβουλευτικών υπηρεσιών, «βάζοντας πλάτη» σε όλους όσοι ενθυλακώσαν τα λεφτά του Δημοσίου και των Βρυξελλών!

Καθώς, πέραν πάσης αμφιβολίας, η ανάθεση των 40 εκατ. ευρώ στην προνομιακή εταιρία του Big 4 με τις άκρες στο Μαξίμου, προέβλεπε την πλήρη και απόλυτη συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα επόμενα 10 χρόνια!

Το bonus των 10 εκατ., επειδή «έφαγαν» τα 40!

Υπό αυτή την έννοια, η διάτρητη και φωτογραφική διαδικασία που προωθείται είναι εκ του περισσού και λαμβάνει χώρα αποκλειστικά επειδή η προηγούμενη διαδικασία των 40 εκατ. ευρώ δεν έχει παραδοθεί και αποσκοπεί να «καλύψει» εκείνους που δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις του και αφού ενθυλάκωσαν 40 εκατ. ευρώ, τώρα τους δίνει και ένα bonus 10 εκατ. ευρώ, στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και σε βάρος του Δημοσίου και των κοινοτικών χρημάτων που έχουν ήδη διασπαθιστεί!

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας έχει πράγματι πολύ δουλειά μπροστά της…

Διαβάστε ακόμη: