Η εισαγγελία του Εθνικού Δικαστηρίου (AN) στην Ισπανία, ζήτησε την καταδίκη του πρώην προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες, σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών για το φιλί στην αρχηγό της Εθνικής ομάδας της χώρας Τζένι Ερμόσο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2023.

Επιπλέον ζήτησε να μπει σε επιτήρηση για τα επόμενα δύο χρόνια και του απαγορευτεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια τόσο η επικοινωνία με την Ερμόσο όσο και την πλησιάζει σε ακτίνα 200 μέτρων. Ακόμη ο Ρουμπιάλες καλείται να αποζημιώσει την Ερμόσο με το ποσό των 50.000 ευρώ για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης.

Η παίκτρια είχε αντιδράσει έντονα στο φιλί που δέχτηκε στο στόμα από τον τότε πρόεδρο της ομοσπονδίας και τον είχε καταγγείλει στην εισαγγελία και του είχε υποβάλει μήνυση.

Η ισπανική «AS» αντιεισαγγελέας του AN, Μάρτα Ντουράντεθ, ζητά επίσης ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους της υπόθεσης, τον αθλητικό διευθυντή της ισπανικής ανδρικής ομάδας, Άλπερτ Λούκε, τον πρώην προπονητή της ισπανικής γυναικείας ομάδας και νυν προπονητή γυναικών του Μαρόκου, Χόρχε Βίλδα, και τον πρώην διευθυντή μάρκετινγκ της RFEF Ρούμπεν Ριβέρα.

Θυμίζουμε ότι ο Λουίς Ρουμπιάλες είναι καταζητούμενος για οικονομικές ατασθαλείες που έχουν να κάνουν με τις δραστηριότητες του ως πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας και εκείνος κάνει διακοπές στον Άγιο Δομίνικο αναφέροντας μέσω τρίτων ότι θα επιστρέψει στην χώρα του στις αρχές Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη: