Σοκάρουν οι διάλογοι του προσωπικού γιατρού του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε με την ψυχολόγο, Αγουστίνα Κοσάτσοφ και με στενό συνεργάτη του (δίχως να αποκαλύπτεται το όνομά του) λίγο προτού ο Αργεντινός θρύλος αφήσει την τελευταία του πνοή τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Λούκε, ο οποίος εκτός από γιατρός θεωρείτο στενός φίλος του Μαραντόνα, προκαλεί ανατριχίλα με τα λόγια του καθώς ακούγεται να μιλάει ψυχρά και κυνικά για την κατάσταση της υγείας του Ντιέγκο την ώρα που η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή κι ενώ εκείνος ήταν καθ’ οδόν για το σπίτι του Μαραντόνα.

«Εμείς το κάναμε χειρωνακτικά, τώρα είναι με την ομάδα, προσπαθούν να τον συνεφέρουν και τον διασωληνώνουν. Αλλά πρώτα ήμασταν εμείς 10-15 λεπτά, γιατί δεν ερχόταν το ασθενοφόρο», αναφέρει η Κοσάτσοφ για την προσπάθεια ανάνηψης του Μαραντόνα προτού φτάσει το ασθενοφόρο.

Στη συνέχεια, ακολουθεί ο εξής διάλογος, που δείχνει τις τελευταίες τραγικές στιγμές της ζωής του Μαραντόνα και τις προσπάθειες που κατέβαλε το ιατρικό προσωπικό για να τον κρατήσει ζωντανό.

Κοσάτσοφ: «Όχι, μπήκαμε στο δωμάτιο και ήταν παγωμένος. Αρχίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια ανάνηψης και ανέκτησε λίγο το χρώμα και τη θερμοκρασία σώματος. Όλο αυτό κράτησε περί τα δέκα λεπτά, όταν κάναμε το RCP χειρωνακτικά, η νοσοκόμα, ο “μαύρος” (σ.σ. ένας φίλος του Μαραντόνα) και εγώ. Και μετά ήρθε το ασθενοφόρο. Τώρα το έχουν αναλάβει εκείνοι. Δεν μας λένε πως είναι η κατάσταση. Εγώ βγήκα από το δωμάτιο, δεν μου λένε τίποτα».