«Οι υγειονομικοί που δεν πιστεύουν στα εμβόλια, δεν πιστεύουν στην ίδια την επιστήμη τους», ήταν μία από τις κυριότερες φράσεις του, ενώ στάθηκε και στην ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία που πρέπει να εμβολιαστεί για να προστατευθεί.

«Λέμε ξεκάθαρα πως όσο διαρκεί η πανδημία, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν υπηρεσίες στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας» επεσήμανε ο κ. Πλεύρης, στο ερώτημα αναφορικά με τους συμβασιούχους σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

«Η αναστολή εργασίας των εργαζομένων από το ΕΣΥ, είναι απόλυτα δική τους επιλογή. Αυτή την στιγμή για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και ιατρικής επιστήμης, η βούλησή μας είναι σαφής. Όσο τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Αυτό θα εξαντληθεί και τους το λέμε ξεκάθαρα.

Έχουμε ζητήσει να είναι εμβολιασμένοι έστω με τις δύο δόσεις· όχι υποχρεωτικά και με την τρίτη, την ενισχυτική», σημείωσε εν συνεχεία και συμπλήρωσε πως: «αποτελεί αλχημεία, η άποψη ότι το 40% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ είναι εμβολιασμένοι, ενώ αντίθετα, τα 2/3 εκείνων είναι ανεμβολίαστοι»

Ο κ. Υπουργός, αναφερόμενος στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νοσοκομεία, τόνισε ότι: «θα γίνουν διαγωνισμοί από τα νοσοκομεία, με συγκεκριμένα κριτήρια. Μέχρι τότε, θα υπάρχουν τρίμηνες συμβάσεις και ανανεώσεις, ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στο προσωπικό»

Ο κ. Μπούμπας επέκρινε τον Υπουργό, λέγοντας ότι το προσωπικό σε σίτιση, καθαριότητα και φύλαξη του Γενικού Νοσοκομείο Σερρών, για χρόνια ολόκληρα εργαζόταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τώρα οδηγείται σε οικονομική εξαθλίωση και ανεργία.

«Η επιδίωξη του Υπουργείου πίσω από αυτή την απόφαση αναστολής, είναι να έλθει ο ιδιώτης – εργολάβος με φθηνούς εργαζόμενους, δίχως την εμπειρία και την εξειδίκευση αυτών. Όπως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή, δεν τους επιτρέπεται να εργαστούν σε μία δεύτερη δουλειά, ούτε καν και ως σερβιτόροι για να ζήσουν την οικογένειά τους. Ας εφαρμοστεί, έστω, ο νόμος για την κινητικότητα», ολοκλήρωσε.