Η υπόθεση αφορά ιατρό του ΕΣΥ, ο οποίος κατηγορείται για χρηματισμό και επέστρεψε στη θέση του, διατηρώντας την ιδιότητα του Διευθυντή στο κρατικό νοσοκομείο όπου εκτελούσε τα καθήκοντά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη:

«Στις 24/05/2022 ενημερώθηκα για την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου των ιατρών του ΕΣΥ που αποφάσισε την επιστροφή ιατρού που κατηγορείται για χρηματισμό.

Η αρμόδια υπηρεσία εξέδωσε διαπιστωτική πράξη. Αμέσως, στις 25/05/22 με το υπ. αριθμόν 1976 έγγραφό μου διαβίβασα στην Αρχή Διαφάνειας την υπόθεση για να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες προκειμένου να ελεγχθεί από το καθ’ υλήν αρμόδιο όργανο η συγκεκριμένη απόφαση με σκοπό να ασκηθούν έννομα μέσα, να επανεξετασθεί και να ελεγχθούν οι συνθήκες έκδοσής της.

Για την πάταξη της διαφθοράς στην υγεία, σήμερα παρουσιάσαμε στο υπουργικό Συμβούλιο σχέδιο νόμου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η κεντρική παρακολούθηση των χειρουργείων από ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να ελέγχεται η ροή τους και αν υπάρχουν παρεμβάσεις στις λίστες.

Πλέον με την ηλεκτρονική παρακολούθηση των ραντεβού των χειρουργείων εξυπηρετείται ο πολίτης και διασφαλίζεται η απόλυτη διαφάνεια στη ροή των χειρουργείων.

Στα θέματα διαφθοράς είμαστε κάθετοι και δε θα ανεχθούμε καμία παραβατική συμπεριφορά».