Η νέα έκδοση των μοτέρ της Tesla, Performance 4DU,  όπως την ονομάζει «ξεκλειδώνει» περισσότερη ισχύ και ροπή σε σχέση με την προηγούμενη του μοντέλου.

Η αύξηση είναι σημαντική, καθώς η σταθερή ισχύς βρίσκεται στο +22%, η μέγιστη ισχύς στο +32%, ενώ η ροπή στο +16%. Αυτό σημαίνει πως η ισχύς του Model 3 Performance ξεπερνά τους 500 ίππους, με τη ροή να φτάνει τα 740 Nm.

Οι επιδόσεις του αναβαθμισμένου μοντέλου είναι καταιγιστικές, με τα πρώτα 100χλμ./ώρα να καλύπτονται σε 2.9 δευτ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 262 χλμ/ώρα. Αυτές οι τιμές καθιστούν το Tesla Model 3 Performance ένα από τα ταχύτερα οικογενειακά μοντέλα παραγωγής.

Εκτός από τους αναβαθμισμένους κινητήρες, που μεταφέρουν την κίνηση σε όλους τους τροχούς, το νέο Model 3 Performance έχει υποστεί βελτιώσεις στις αναρτήσεις, με θετικό αντίκτυπο τόσο στην οδική συμπεριφορά, όσο και στον τομέα της άνεσης. Τα ελατήρια είναι κατασκευασμένα από ατσάλι υψηλής αντοχής, με νέους πιο ανθετικούς συνδέσμους με το αμάξωμα, ενώ αναβαθμισμένα είναι και τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Η ανάρτηση διαθέτει επιπλέον τρεις προκαθορισμένες θέσεις, Standard, Sport και Track, με την τελευταία να προορίζεται για οδήγηση σε πίστα, σε συνδυασμό με το Track Mode V3 της Tesla, που προετοιμάζει το Model 3 Performance για… αγωνιστική οδήγηση, επεμβαίνοντας στους κινητήρες, στα φρένα και στην ψύξη της μπαταρίας, μέσω του συστήματος VDC (Vehicle Dynamic Control).

Για σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν την εικόνα του Tesla Model 3 Performance, οι υπόλοιποι οδηγοί…

Αν και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεν υπάρχει μεγάλη όχληση από τον ήχο του κινητήρα, η Tesla βελτίωσε και αυτόν τομέα, με το νέο Model 3 Performance να διαθέτει καλύτερη ποιότητα κύλισης και βελτιωμένη ηχομόνωση.

Νέα καθίσματα στο εσωτερικό

Μικρές βελτιώσεις έχει υποστεί το εσωτερικό, με κυριότερη την τοποθέτηση των νέων σπορ καθισμάτων που προσφέρουν καλύτερη πλευρική στήριξη, είναι ψυχόμενα και θερμαινόμενα, με 12 διαφορετικές, ηλεκτρικές ρυθμίσεις.

Στο εσωτερικό του Tesla Model 3 Performance ξεχωρίζουν τα νέα καθίσματα και η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής

Οι παραγγελίες για τη νέα έκδοση του Model 3 Performance έχουν ανοίξει, με τις πρώτες παραδόσεις να προορίζονται για τον Μάιο, με τιμές που ξεκινούν στην ελληνική αγορά από τα 55.990 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: