Σε γκαράζ στην Σαγκάη εξερράγη Model 3 της Tesla σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Το Model 3 θεωρείται για το γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ένα από τα μοντέλα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες επιβεβαιώνει η Tesla. Έρευνες που έχουν διεξαχθεί προκειμένου να βρεθούν τα αίτια του ατυχήματος, δείχνουν μέχρι στιγμής, πως η έκρηξη προκλήθηκε από πρόσκρουση στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Ο κινεζικός κατασκευαστής μπαταριών Contemporary Amperex Technology (CATL) με ανακοίνωσή του δήλωσε πως δεν είχε αναλάβει εκείνος την κατασκευή της συστοιχίας των μπαταριών του συγκεκριμένου μοντέλου.

Αυτή, ωστόσο, δεν αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, έκρηξη σε μοντέλο της Tesla έχει σημειωθεί ξανά στο παρελθόν και μάλιστα στις ΗΠΑ.

Αλλά και τον Απρίλιο του 2019, η αυτοκινητοβιομηχανία του Μασκ, του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, χρειάστηκε να ερευνήσει ακόμη μία ύποπτη έκρηξη σε σταθμευμένο όχημα στη Σαγκάη. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, υπήρξαν τουλάχιστον 10 αναφορές για οδηγούς που έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων Tesla στην Κίνα.

Όλα τα αυτοκίνητα του Έλον Μασκ έχουν τεθεί υπό εξονυχιστικό έλεγχο από τις κινεζικές αρχές για προβλήματα που έχουν προκύψει και σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.