Στα 16,50 από την προηγούμενη των 15,80 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο για την Τέρνα Ενεργειακή η Euroxx Research, τιμή που υποδηλώνει δυναμική ανόδου 41%.

Στην ανάλυση της η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση overweight ενώ αποδίδει την αυξημένη τιμή-στόχο στις χαμηλότερες εκτιμήσεις wACC της τάξης του 7,1% (΄έναντι 7,5% προηγουμένως) και στα νέα PVs στην Ελλάδα, τα οποία αντισταθμίζουν την αρνητική επίπτωση της αποδέσμευσης των assets στο Τέξας.

Επίσης, οι στόχοι για το 2030 στην Ελλάδα -σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη, εξορθολογισμός της διαδικασίας αδειών ΑΠΕ και οριστικοποίηση του νέου νομοθετικού πλαισίου για υπεράκτια projects αιολικών και αποθήκευσης (αναμένονται τον Ιούνιο του 2021), είναι θετικά βήματα τα οποία θα βοηθήσουν στο ξεκλείδωμα των σημαντικών επενδύσεων στον εγχώριο τομέα των ΑΠΕ.

“Κατά την άποψη μας, η Τέρνα ενεργειακή, με το ισχυρό της ιστορικό και τις ικανότητες εκτέλεσης, είναι σε σωστή θέση για να καταλάβει ένα σημαντικό μερίδιο των απαραίτητων προσθηκών χωρητικότητας”.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.