Ο Μίλτος Τεντόγλου συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με το έκτο και τελευταίο άλμα του στον τελικό του μήκους, που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και μετά τον αγώνα του έμοιαζε να μην… πιστεύει κι ο ίδιος το πώς εξελίχθηκε η σειρά των αλμάτων.

Ο 23χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά τόνισε πως τα πρώτα πέντε άλματά του «ήταν χάλια», όμως στο τέλος έκανε αυτό που έπρεπε για να τερματίσει στην πρώτη θέση, συμπληρώνοντας πως ήταν «τυχερός».

Τεντόγλου

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν… χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω…. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από εμένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός».

Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να του δώσει τα θερμά του συγχαρητήρια για την εξαιρετική επίδοσή του.

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Με ένα καταπληκτικό άλμα στα 8,41 μέτρα ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε τo χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον θαυμασμό όλων μας. Μαζί του πέταξε όλη η Ελλάδα, πιο μακριά, πιο ψηλά. Συγχαρητήρια Μίλτο και σ’ ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά που μας έδωσες!», σημείωσε σε συγχαρητήρια ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος.

Αλέξης Τσίπρας

«Με την τελευταία του προσπάθεια, στην κορυφή του κόσμου. Ο Μίλτος Τεντόγλου μάς προσέφερε το ψυχικό άλμα που είχαμε ανάγκη σε μία τόσο δύσκολη ημέρα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συγχαρητήρια ανάρτησή του στο Twitter για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο από τον Μίλτο Τεντόγλου. «Συγχαρητήρια για τη δύναμη, το πείσμα, τη νίκη», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Φώφη Γεννηματά

«Τεράστια διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό. Έγραψε ιστορία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου. Θερμά συγχαρητήρια. Μας έκανες υπερήφανους!», σχολίασε από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Πολλά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, τον σπουδαίο αλλά και σεμνό αθλητή, για το χρυσό μετάλλιο και το άλμα ανατροπής που πέτυχε. Συγχαρητήρια και στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι για την αθόρυβη και σημαντική δουλειά που κάνει όλα αυτά τα χρόνια», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νίκος Δένδιας

«O Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο στον κλασσικό αθλητισμό, με το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θερμά συγχαρητήρια!», έγραψε, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.