Την λειτουργία του «Swipe up» φαίνεται πως καταργεί η εφαρμογή Instagram.

Η δημοφιλής εφαρμογή, σύμφωνα με το The Verge, σχεδιάζει να επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να παραπέμπουν σε εξωτερικές σελίδες, το γνωστό swipe up. Μόνο που, πλέον, δεν θα υπάρχει swipe up, αλλά… tap!

Υπενθυμίζεται πως το Swipe up δεν είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες του Instagram ως τώρα αλλά μόνο για όσους είχαν πιστοποιημένο λογαριασμό (verified account) ή είχαν από 10.000 ακόλουθους και πάνω!

Καταργείται το Swipe up στο Instagram

Αντί του συνδέσμου λοιπόν, το Instagram θα έχει «αυτοκόλλητα» συνδέσμους τα οποία θα παραπέμπουν στα link που διαλέγει ο κάθε χρήστης.

Το Instagram αναφέρει ότι αποσύρει το swipe up με σκοπό να «απλοποιήσει την εμπειρία δημιουργίας ιστοριών» και να προσφέρει περισσότερο «δημιουργικό έλεγχο», δεδομένου ότι οι χρήσεις μπορούν να μορφοποιήσουν την εμφάνιση αυτοκόλλητων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η πλατφόρμα ενεργοποίησε την λειτουργία Limits, για τον περιορισμό των υβριστικών μηνυμάτων, με σκοπό να προστατεύσει από επιθέσεις τους χρήστες που διατηρούν λογαριασμούς σε αυτό.

Τέλος το «swipe up» στο Instagram - Αυτοκόλλητα για όλους

Αυτή η ενημέρωση βασίζεται σε μια δοκιμή που ξεκίνησε η εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι.

Τον Ιούνιο, το Instagram άρχισε να δοκιμάζει αυτά τα αυτοκόλλητα για διάφορους χρήστες, όχι μόνο για άτομα που είχαν ήδη δικαιώματα σάρωσης. Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο χαρακτηριστικών, εκτός από την προφανή διαφορά χειρονομίας, είναι ότι οι θεατές μπορούν να απαντήσουν σε ιστορίες που έχουν αυτοκόλλητο συνδέσμου, αλλά δεν μπορούν να απαντήσουν σε ιστορίες με σάρωση προς τα πάνω (swipe up).

Το Instagram λέει ότι προς το παρόν, μόνο τα άτομα που είχαν το «προνόμιο» του swipe up θα λάβουν την επιλογή αυτοκόλλητου, αλλά ότι «εξακολουθεί να αξιολογεί» την διαθεσιμότητά του και σε περισσότερους χρήστες.

Αυτή η ενημέρωση «θα μας βοηθήσει να καθορίσουμε αν είναι η σωστή απόφαση πριν επεκτείνουμε την πρόσβαση σε περισσότερα άτομα», λέει ένας εκπρόσωπος στο The Verge.