Επίσημη η απαγόρευση πώλησης μεμονομένων εισιτηρίων στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, μονάχα οι κάτοχοι διαρκείας πρόκειται να έχουν το δικαίωμα εισόδου.

Το μέτρο συμπεριλήφθηκε στο σημερινό (14/04) φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως, σε συνέχεια των κρατικών δράσεων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Η εφαρμογή του νέου κανονισμού αρχίζει αμέσως, όπερ σημαίνει πως αφορά τόσο τους επερχόμενους αγώνες των πλέι–οφ της Σούπερ Λίγκας, όσο και τις αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης. Ωστόσο, έχει δοθεί διορία πέντε ημερών στους συλλόγους ώστε να ενημερωθεί εκτενώς η λίστα κατόχων εισιτηρίων διαρκείας, οπότε το μέτρο δε θα ισχύσει στους αγώνες του ερχόμενου Σ/Κ, ενώ πρόκειται να διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου 2022.

Αναλυτικά η απόφαση:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, έχοντας υπόψη τις διατάξεις, την κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού και την εισήγηση της Διαρκούς Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), αποφασίζουμε:

  • Έκτακτα προληπτικά μέτρα

Προς τον σκοπό πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στον αθλητισμό, εντός των αγωνιστικών χώρων, θεσπίζονται έκτακτα προληπτικά μέτρα ως εξής:

Έως και την 31/07/2022 στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες διεξάγονται αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2), της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ποδοσφαίρου ανδρών και της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών (Βasket League) απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στα τμήματα των κερκίδων (θύρες, διαζώματα κ.λπ.), στα οποία η γηπεδούχος ομάδα έχει διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια («διαρκείας»).

Στους αγώνες και στα τμήματα των κερκίδων των αθλητικών εγκαταστάσεων του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπεται η παρουσία μόνον κατόχων προαγορασμένων για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτηρίων («διαρκείας»).