search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος στο airplane mode για τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους πλήρως εν πτήση.

airplanemode

Οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους πλήρως εν πτήση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να παρέχουν τεχνολογία 5G στα αεροπλάνα, παράλληλα με πιο αργά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι επιβάτες των πτήσεων δεν θα υποχρεούνται πλέον να θέσουν το τηλέφωνό τους σε λειτουργία πτήσης – αν και οι ιδιαιτερότητες του πώς θα εφαρμοστεί είναι ασαφείς.

Η προθεσμία για τα κράτη μέλη να διαθέσουν τις ζώνες συχνοτήτων 5G για αεροπλάνα είναι η 30η Ιουνίου 2023.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου τους κατά τη διάρκεια της πτήσης – ενεργοποιώντας κλήσεις, καθώς και εφαρμογές βαριάς χρήσης δεδομένων που μεταδίδουν μουσική και βίντεο.

Η Επιτροπή της ΕΕ έχει δεσμεύσει ορισμένες ζώνες συχνοτήτων για αεροσκάφη από το 2008, επιτρέποντας σε ορισμένες υπηρεσίες να προσφέρουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο εν πτήση.

Αλλά αυτή η υπηρεσία ήταν τρομερά αργή, καθώς βασιζόταν σε εξοπλισμό για τη σύνδεση επιβατών μέσω δορυφόρου μεταξύ του αεροπλάνου και του εδάφους.

Το νέο σύστημα θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης που παρέχει το 5G, οι οποίες σύμφωνα με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας EE μπορεί να είναι πάνω από 100Mbps – επιτρέποντας τη λήψη μιας ταινίας σε λίγα μόνο λεπτά.

Διαβάστε ακόμη: