Το χρονικό ενός προαγγελθέντος ανασχηματισμού αποτελεί η αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού – αν και είχε προϊδεάσει στην συνέντευξη τύπου – για εσωτερικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβερνητική σκακιέρα σίγουρα δημιούργησε αίσθηση αφού πρόκειται για αναδιάταξη που στόχο έχει την ακόμα καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού έργου.

Συμπεριλαμβάνει επίσης την απόφαση του και υπόσχεση του συνάμα για άμεση βοήθεια στους πυρόπληκτους με την αναβάθμιση του Χρήστου Τριαντοπούλου σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών.

Η επιβράβευση του Άρη Σκέρτσου που αναβαθμίστηκε σε υπουργό επικράτειας δείχνει και το στίγμα των προθέσεων του πρωθυπουργού αλλά και το μήνυμα για δράση προς όλους τους υπουργούς!

«Κανείς δεν πρέπει να εφυσηχαζει όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος είπε στο Radar στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού που αξιοποιεί όπως τόνισε χωρίς καμία προκατάληψη όλα τα πρόσωπα που παράγουν έργο».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε πως τώρα ήταν το σωστό timing για να πληρωθεί η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και να σηκώσει το βάρος ο Γιάννης οικονόμου με την επικούρηση της Πελώνη .

Η τοποθέτηση του Γιάννη οικονόμου εμπεριέχει και ένα άλλο μήνυμα προς την κομματική βάση της ΝΔ από τα σπλάχνα της οποίας προέρχεται αφού ήταν γενικός γραμματέας της Δ.Α.Π αλλά και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ .

Ως μπαρουτοκαπνισμένος αλλά και με τεχνοκρατικό προφίλ θεωρήθηκε η ιδανική λύση για το καυτό επόμενο πολιτικά διάστημα που ξεκινάει με την αντιπαράθεση στην συζήτηση για τις πυρκαγιές στις 25 Αυγούστου που ζήτησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό την ώρα που θα κρίνει εκείνος.

Οι υπουργοί του πάντως θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία αν και μικρή χρονικά πριν τον ανασχηματισμό που είναι ante portas .