Η CIA αποκάλυψε πώς απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στην Βιέννη, στις αρχές του μήνα.

Η CIA προειδοποίησε τις αυστριακές αρχές για μια σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη στις αρχές του μήνα, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής διευθυντής της CIA Ντέιβιντ Κοέν.

«Σχεδίαζαν να σκοτώσουν έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων, δεκάδες χιλιάδες σε αυτή τη συναυλία, συμπεριλαμβανομένων, είμαι σίγουρος, πολλών Αμερικανών», δήλωσε ο Κοέν κατά τη διάρκεια της ετήσιας Συνόδου Κορυφής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και την Εθνική Ασφάλεια.

H CIA πρόλαβε να προειδοποιήσει τις αυστριακές αρχές

«Οι Αυστριακοί μπόρεσαν να κάνουν αυτές τις συλλήψεις επειδή η υπηρεσία και οι εταίροι μας στην κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών τους παρείχαν πληροφορίες σχετικά με το τι σχεδίαζε να κάνει αυτή η ομάδα που συνδέεται με το ISIS», πρόσθεσε.

Οι συναυλίες της σούπερ σταρ της ποπ Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη στις 8, 9 και 10 Αυγούστου ακυρώθηκαν από τους διοργανωτές μετά την προειδοποίηση που έλαβε η αυστριακή αστυνομία για τρομοκρατικό σχέδιο που σχεδίαζαν άνδρες εμπνευσμένοι από το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά την προειδοποίηση, οι αυστριακές αρχές συνέλαβαν στις 7 Αυγούστου δύο άνδρες – έναν 19χρονο στην πόλη Τέρνιτς, νότια της Βιέννης, και ένα δεύτερο άτομο στην ίδια τη Βιέννη – οι οποίοι ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση. Ένας τρίτος ύποπτος, ένας 18χρονος Ιρακινός πολίτης, συνελήφθη στις 8 Αυγούστου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η δήλωση της Τέιλορ Σουίφτ όταν ακυρώθηκαν οι συναυλίες

H δημοφιλής τραγουδίστρια είχε δηλώσει τότε ότι η ακύρωση των συναυλιών ήταν καταστροφική για την ίδια.

«Η ακύρωση των συναυλιών μας στη Βιέννη ήταν καταστροφική. Ο λόγος των ακυρώσεων με γέμισε με μια νέα αίσθηση φόβου και μια τεράστια δόση ενοχής επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι είχαν προγραμματίσει να έρθουν σε αυτές τις συναυλίες».

Διαβάστε ακόμη: