TaTaTu: To νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε πληρώνει σε κρυπτονόμισμα και χωρίς να είσαι influencer. Δεδομένου του χρόνου που ξοδεύουμε κάθε μέρα στα social media, μάλλον όλοι έχουμε ήδη κάποια στιγμή, έστω μία μόνο φορά, αναρωτηθεί για το αν θα μπορούσαμε να βγάλουμε χρήματα π.χ. από το Instagram. Μέχρι τώρα, μία είναι η απάντηση: όχι. Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι influencers, ούτε οι συνθήκες επιτρέπουν σε όλους μας το να αφιερωθούμε στο να χτίσουμε τη δική μας κοινότητα από αφοσιωμένους followers. Πρόσφατα, όμως, ένας Ιταλός, ο Andrea Iervolino, σκέφτηκε να καινοτομήσει με το project TaTaTu, προσφέροντας στους χρήστες της συγκεκριμένης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης μία κάποια αμοιβή, ανάλογα με το πόσο τη χρησιμοποιούν. Ας δούμε περί τίνος πρόκειται.

Η ιδέα πίσω από το TaTaTu

Η ιδέα για το TaTaTu γεννήθηκε το 2020 και βασίζεται σε ένα επαναστατικό concept. Κανονικά, οι χρήστες δικτύων όπως το Facebook, το Instagram και το Tik Tok, όταν δεν είναι influencers και μπαίνουν σε αυτές τις πλατφόρμες για ψυχαγωγικούς λόγους, συνεισφέρουν στα κέρδη των πλατφορμών, που βγάζουν λεφτά από τις διαφημίσεις με τις οποίες βομβαρδίζουν τους χρήστες τους.

Στο TaTaTu, οι ενεργοί του χρήστες κατά κάποιον τρόπο αμείβονται από τα κέρδη της πλατφόρμας, καθώς για κάθε βίντεο που παρακολουθούν, για κάθε σχόλιο που κάνουν και για κάθε εμπειρία τους που μοιράζονται με τους άλλους λαμβάνουν TTU Coins, ένα κρυπτονόμισμα που μπορεί να εξαργυρωθεί μόνο εντός της πλατφόρμας, για την αγορά προϊόντων εντός της. Επίσης, το TaTaTu έχει έρθει σε εμπορικές συμφωνίες με διάφορα brands που προσφέρουν έκπτωση στον λογαριασμό σου, με τη χρήση TTU Coins.

Πώς λειτουργεί το TaTaTu

Πολύ απλά. Αν είσαι πάνω από δεκατεσσάρων ετών, επισκέπτεσαι τον ιστότοπο του ιταλικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης με ένα κλικ εδώ ή το κατεβάζεις από το App Store ή το Google Play. Φτιάχνεις προφίλ, κάνεις log-in, αρχίζεις να χτίζεις το δίκτυό σου με τους φίλους σου, να ανεβάζεις περιεχόμενο και να βγάζεις κρυπτονομίσματα.