Συγκλονίζει η μητέρα του Τάσου Μπερδέση, φανερώνοντας τη διαίσθησή της ότι ο «ο δολοφόνος ήταν στην κηδεία» του γιου της.

Η μητέρα του, Γεωργία, μίλησε στην «Αχαϊκή Πολιτεία» και προέβη σε μια κατάθεση ψυχής, προσθέτοντας πως πρέπει οι αρχές να «ψάξουν καλά την Πάτρα». Από την πλευρά της, η 67χρονη γυναίκα ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν το παιδί της. «Στην κηδεία τον τίμησαν. Ήταν πολλοί. Αλλά να σου πω και κάτι που το νιώθω; Δεν ξέρω, μπορεί να μην ισχύει αλλά αυτό νιώθω ως μάνα», σχολίασε αρχικά.

«Έχω μία διαίσθηση. Αυτός που το έκανε, μπορεί να ήταν στην κηδεία και να γέλαγε από μέσα του. Οι περισσότεροι τον αγαπούσαν, το ξέρω». Η μητέρα του Τάσου Μπερδέση αναφέρθηκε επιπλέον, στο πώς στήριζε την οικογένεια, ενώ μίλησε και για τη διαίσθησή της ότι κάτι θα συνέβαινε στο παιδί της.

Πώς έμαθε η μητέρα του Τάσου Μπερδέση ότι δεν ζει πια;

Όσο για το πώς το έμαθε ότι τον σκότωσαν, «καθόμουν εδώ στην αυλή του σπιτιού μου και μιλούσα με μία φίλη. Με παίρνει η κόρη μου και με ρωτάει τι έγινε. Μου λέει: Θα έρθω σε λίγο. Μετά από λίγο, ξαναπαίρνει. Με ρωτάει αν είναι όλα καλά. Της λέω τι έγινε και τη ρώτησα γιατί με πήρε ξανά. Και μου απαντά: Μην σηκώνεις κανένα τηλέφωνο. Μόνο το δικό μου και του Κώστα».

«Και μετά από λίγο τους βλέπω στην αυλή. Είχαν έρθει τα παιδιά μου. Με το που τους είδα κατάλαβα: Άρχισα να φωνάζω: Πέστε το μου. Μου το φάγανε το παιδί; Όχι, μου λένε. Και εγώ άρχισα να φωνάζω: Πέστε μου την αλήθεια, το ξέρω, μου τον φάγανε τον Τάσο, μην με κοροϊδεύετε, το έβλεπα, το διαισθανόμουν τόσες μέρες, το ξέρω, μην μου το κρύβετε. Φάγανε τον Τάσο», εξήγησε στην εφημερίδα «Πολιτεία» η Γεωργία Μπερδέση η οποία έχασε τον άνδρα της όταν ο Τάσος Μπερδέσης ήταν 17 ετών.

«Τον είδα και στην κηδεία. Ήρθε πάνω μου, λεβέντης, και εκεί που έκλαιγα με χάιδεψε στο πρόσωπο και μου δίνει ένα φιλί. Το βράδυ το ίδιο. Πετάχτηκα, ταράχτηκα. Ήρθε λεβέντης. Μου λέει η κουνιάδα μου: Εμείς γιατί δεν μπορούμε να τον δούμε;. Και της απάντησα ότι σε εμένα έρχεται, στη μάνα του. Ήρθε και γέλαγε. Και μού είπε: Μάνα μην κλαις. Είμαι καλά και σε προστατεύω. Είμαι δίπλα σου»!

«Είχα ένα προαίσθημα…»

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, όσο μιλούσε, δάκρυζε. «Εγώ να σου πω την αλήθεια, τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν καλά. Κάτι ένιωθα. Και όταν άκουγα τα τελευταία στην Αθήνα αναρωτιόμουν σαν μάνα: Μην είναι το παιδί μου, μην είναι ο Τάσος μου. Δεν κοιμόμουν τελευταία τα βράδια. Είχα σαν ένα προαίσθημα. Το έβλεπα. Ο Τάσος δεν έλεγε ποτέ τίποτα για όσα συνέβαιναν. Ό,τι και να γινόταν μου έλεγε: Μην αγχώνεσαι. Του έλεγα: Παιδί μου άκουσα κάτι. Και μου απαντούσε: Όλα μάνα είναι καλά, μην τους ακούς».

«Τι ζητάω; Να βρεθεί ο ένοχος, να με κοιτάξει κατάμουτρα και να μου πει γιατί το έκανε. Για ποιον λόγο του αφαίρεσε τη ζωή; Εμάς μας σκέφτηκε; Τα αδέλφια του, τη μάνα του, τους φίλους του, τους συγγενείς που τον αγαπάνε και πιο πολύ εμένα. Αγωνίστηκα για αυτό το παιδί. Μέρα νύχτα δούλευα. Ο Τάσος πήγε από 12 χρονών για δουλειά. Ήταν εργατικό παιδί. Το ξέρεις ότι όταν πήγε για δουλειά, με τον πρώτο μισθό που πήρε, ήρθε και μου πήρε σκούπα;».