Ταραντίλης για Τσίπρα: Αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο είναι ανεύθυνο η αξιωματική αντιπολίτευση να προσκαλεί σε συγκεντρώσεις αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας.

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Συγκεκριμένα, ο κ. Ταραντίλης τόνισε πως o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες», υπογραμμίζοντας πως είναι ανεύθυνο η αξιωματική αντιπολίτευση να προσκαλεί σε συγκεντρώσεις αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες. Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών; Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους; Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία; Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας».

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας όταν ρωτήθηκε για το εάν δέχεται το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια συγκέντρωση στο όνομα της δημοκρατίας επεσήμανε ότι «βεβαίως, δέχομαι το ρίσκο και γι’ αυτό θεωρώ ότι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μη φέρει τέτοια νομοσχέδιο που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέσα στην πανδημία.

Ακόμη και στο Πολυτεχνείο

Διότι εδώ, κοιτάξτε, είναι άλλη συζήτηση με αυτή που αφορούσε μια επετειακή εκδήλωση όπως ήταν αυτή του Πολυτεχνείου. Είναι κάθε χρόνο, δεν την έφερε η κυβέρνηση, κάθε χρόνο είναι και είπαμε κι εμείς πρώτοι, «παιδιά κοιτάξτε, φέτος να κάνουμε λίγο διαφορετικά, να μην κάνουμε διαδήλωση γιατί ενέχει το ρίσκο να υπάρξει διάδοση του ιού».

«Και πήγαμε 20 άνθρωποι με αποστάσεις στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και καταθέσαμε ένα στεφάνι. Είναι άλλο αυτό λοιπόν, να είναι μια επετειακή εκδήλωση που παίρνουν την πολιτική ευθύνη οι οργανωτές και είναι άλλο όταν η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, αποφασίζει να νομοθετήσει με προκλητικό τρόπο και χωρίς διαβούλευση, διάλογο, ζητήματα που εγείρουν αντιστάσεις.

Άρα, ο υποκινητής αυτών των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κυβέρνηση. Θα έπρεπε λοιπόν αυτή τη στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά την παγκόσμια κοινή γνώμη, είναι ότι στην περίοδο της πανδημίας, θα πρέπει ορισμένα μέτρα αναγκαία, καταστολής ελευθεριών, να μη γίνουν μόνιμα και να μη γίνουν ευκαιρία για τις εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να περάσουν μέτρα τα οποία θα είναι σε αντίθεση με την κοινή λογική και με την κοινή γνώμη», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.