Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, τόνισε ότι συναισθανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πολίτες, λέγοντας ότι πρώτη προτεραιότητα ήταν να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή και να αποκατασταθούν οι διακοπές ρεύματος και ηλεκτροδοτησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ταραντίλης, ερωτηθείς για το αν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει παραιτήσεις αρμοδίων όπως στην περίπτωση του ΔΕΔΔΗΕ για την απόδοση ευθυνών, υπογράμμισε ότι «δεν είναι ώρα για τις ευθύνες.Να τελειώσει η προσπάθεια και μετά θα μιλήσουμε για αναζήτηση ευθυνών».

«Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών. Πρόκειται για κατάσταση πολύ δύσκολη, για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο τα τελευταία 40 χρόνια. Γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας για να αποκατασταθούν οι βλάβες και να τελειώσει η προσπάθεια να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και τότε θα τα δούμε αυτά».

«Δεν είναι ώρα για κομματική αντιπαράθεση»

Ερωτηθείς ο κ. Ταραντίλης για το αν συμμερίζεται τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι τόνισε ότι «βρισκόμαστε εδώ για να λύσουμε προβλήματα του κόσμου» και υπογράμμισε με νόημα ότι δεν είναι η ώρα για κομματική αντιπαράθεση.

Αναφορικά με τις εργασίες που γίνονται για την αποκατάσταση των βλαβών ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι πάνω από 600 άτομα εργάζονται για αποκατάσταση βλαβών σε όλη την Ελλάδα και 450 τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική.