Σήμερα (16/03), ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι άπαντες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προκειμένου να ολοκληρωθούν με ασφάλεια τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας, ενώ και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.

«Την εφαρμογή όλων των θεσμοθετημένων μέτρων ασφαλείας για την τήρηση της τάξης και την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα στα πλέι–οφ, ζήτησε από τους εκπροσώπους των συλλόγων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Ο κ. Υπουργός έθεσε όλους τους εκπροσώπους των ΠΑΕ προ των ευθυνών τους, τονίζοντας ότι είναι κοινή πρόκληση και ευθύνη, η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών και κυρίως, αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας, η ασφάλεια εντός κι εκτός των αγωνιστικών χώρων, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο», τονίσθηκε.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  • Η ασφαλής μεταφορά των ομάδων στα γήπεδα.
  • Πολλαπλασιασμός των προελέγχων, για να μην περνούν στους χώρους των γηπέδων επικίνδυνα αντικείμενα.
  • Οι έλεγχοι στους χώρους του γηπέδου πριν από κάθε αγώνα.
  • Οι μετακινήσεις των οπαδών.

«Οφείλουμε όλοι μαζί, σε συνεργασία με τον κόσμο του ποδοσφαίρου, να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την τάξη και την ηρεμία στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος. Η Πολιτεία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία, πράττουμε το καθήκον μας και ασφαλώς, το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, συνδράμοντας στους ελέγχους και τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα που έχουμε αποφασίσει, για να μην υπάρξουν φαινόμενα βίας.

Το οφείλουμε στον κόσμο που θέλει να χαρεί τους αγώνες, την ελληνική κοινωνία, που ζητάει ηρεμία και ασφάλεια και για αυτό, όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υπογράμμισε ότι «με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη σύσκεψη εν όψει των πλέι–οφ. Όλοι θέλουμε καλό ποδόσφαιρο ποιοτικό, δίχως βία».

Στη σύσκεψη υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο, συμμετείχαν, επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου· ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης· ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, Αχιλλέας Τσιχτής· ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας· και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Εκ μέρους των έξι συλλόγων, συμμετείχαν:

  • AEK: Κοσμάς Γεώργιος.
  • Άρης: Καρυπίδης Θεόδωρος.
  • Βόλος: Γρηγορίου Χάρης.
  • Ολυμπιακός: Καράπαππας Κωνσταντίνος.
  • ΠΑΟΚ: Γκαγκάτσης Χρυσόστομος.
  • Παναθηναϊκός: Γιάννης Παναγιωτίδης, Σπύρος Βλάχος, Δημήτρης Μουστακαλής.

Διαβάστε ακόμη: