Ο γνωστός τραγουδοποιός και συνθέτης Τάκης Μπουγάς, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα (1/11) και σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο Τάκης Μπουγάς γεννήθηκε στον Πειραιά και από ηλικία 8 ετών σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και καθηγητής του ήταν ο αείμνηστος αρχιμουσικός, Μιχάλης Βούρτσης.

Τάκης Μπουγάς: Δεκάδες επιτυχίες 

Αποφοίτησε σε ηλικία 20 χρονών ολοκληρώνοντας τις μουσικές σπουδές (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας), ενώ παράλληλα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μαθηματικός.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του ο Τάκης Μπουγάς συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας μεταξύ των οποίων ήταν η Βίκυ Μοσχολιού, η Ελένη Δήμου, ο Γιάννης Πάριος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Καρράς, η Αλέκα Κανελλίδου, η Άντζελα Δημητρίου, η Άννα Βίσση, ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, η Μελίνα Ασλανίδου, η Πέγκυ Ζήνα και η Πάολα.

Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την ελληνική μουσική σκηνή και στους λογαριασμούς του στα social media υπάρχουν εκατοντάδες μηνύματα.

Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Χάρρυ Κλυνν, γράφοντας τη μουσική σε 3 δίσκους, ενώ διετέλεσε μαέστρος της Ελένης Βιτάλη για πέντε χρόνια και ήταν εκείνος που το 1990 άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, ξεκινώντας από το Chorus της Θεσσαλονίκης και φτάνοντας στο Romeo στην Αθήνα.

Ο Τάκης Μπουγάς έγραψε μουσική σε πολλές επιθεωρήσεις και σε ταινίες, ενώ αριθμούσε περισσότερους από 30 χρυσούς και 20 πλατινένιους δίσκους.

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Άννα Φόνσου το 1985, αλλά το ζευγάρι χώρισε το 1993.

Τάκης Μπουγάς – Γιώργος Λύρας και Πέγκυ Ζήνα αποχαιρετούν τον σπουδαίο συνθέτη

Ο Γιώργος Λύρας και η Πέγκυ Ζήνα δύο άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον Τάκη Μπουγά δεν μπορούσαν να μην τον αποχαιρετήσουν έτσι όπως μόνοι εκείνοι ήξεραν.

Ο Γιώργος Λύρας αφιέρωσε στον Τάκη Μπουγά ένα σύντομο αλλά όλο νόημα κείμενο: «Καλό ταξίδι αδερφέ μου. Θα μας λείψεις πολύ… Κάτι σου ζήτησα πριν λίγες ημέρες… Θα μου το δώσεις όταν βρεθούμε».

Mε τη σειρά της η Πέγκυ Ζήνα έγραψε: «Τάκη μου…ψυχούλα μου…πόσο ξαφνικά έφυγες…πάντα απρόβλεπτος…θα μου λείπεις όμως κάθε φορά που θα λέω “Ένα θα’ μαστε για πάντα εμείς, δε θα μας χωρίσει κανείς καρδιά μου”… Οι ψυχές μας θα αγκαλιάζονται… Σε ευχαριστώ για όλα σ’ αγαπώ πολύ… Καλό σου ταξίδι που ετοίμασες μοναχά για πάρτη σου».