Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας σε σήραγγα στην ανατολική Ταϊβάν την πρώτη ημέρα της περιόδου διακοπών, ανακοίνωσαν οι αρχές, στο πιο θανατηφόρο δυστύχημα εδώ και δεκαετίες.

Το 408 Taroko Express μετέφερε περίπου 350 άτομα όταν εκτροχιάστηκε την Παρασκευή το πρωί στη σήραγγα Qingshui στην κομητεία Huaelien, δήλωσε το υπουργείο Μεταφορών. Ανέφερε ότι 36 επιβάτες «δεν έδειχναν σημάδια ζωής» και 44 άλλοι είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραυματισμούς. Οι περισσότεροι από τους θανάτους ήταν στα πίσω δύο βαγόνια, ανέφεραν οι αρχές.

Δεκάδες πυροσβέστες και διασώστες έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος, καθώς οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίστηκαν το απόγευμα.

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν, Tsai Ing-wen, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν «κινητοποιηθεί πλήρως» για να σώσουν και να βοηθήσουν τους επιβάτες και το προσωπικό. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά τους μετά από αυτό το θλιβερό περιστατικό», δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.