Αρκετές εβδομάδες πριν γράφαμε για τη μεταγραφή του κ. Παναγιώτη Τσώνη από το λιμάνι της Πάτρας στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Ο ΟΛΠ υπό κινεζική διοίκηση έκανε μια σαφή επιλογή με συγκεκριμένες στοχεύσεις.

Εδώ όμως παρουσιάζεται και η αντίστροφη άκρη του θέματος…

Δυο μήνες και πλέον μετά την παραίτηση του προαναφερόμενου πρώην διευθύνοντος συμβούλου από το λιμάνι της Πάτρας και μάλιστα έχοντας μεσολαβήσει εθνικές εκλογές, το συγκεκριμένο Λιμάνι παραμείνει ακέφαλο!

Δεν έχει δηλαδή εκτελεστική διοίκηση.

Υπάρχει κάποιος λόγος;

Στερείται η κυβέρνηση επιλογών για μια τέτοια θέση;

Αδιαφορεί άραγε το υπουργείο ναυτιλίας;

Ή μήπως το ΤΑΙΠΕΔ που φέρει την υποχρέωση κάλυψης της συγκεκριμένης θέσης αδρανεί;

Το πράγμα φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση παράδοξο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,

ο χρόνος υποβολής υποψηφιοτήτων από πλευράς των ενδιαφερομένων για τη συγκεκριμένη θέση ευθύνης που είχε προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ, έχει κλείσει από τα τέλη Μαΐου.

Οι συμμετέχοντες έχουν περάσει από όλες τις σχετικές διαδικασίες συνεντεύξεων, συμβούλους παρά-συμβούλους, τεστ, και τα συναφή. Τότε όμως ΓΙΑΤΙ δεν προκύπτει απόφαση;

Ίσως, όπως μας ψιθυρίζουν κάποιες φωνές που γνωρίζουν το παρασκήνιο, επειδή ένας βασικός παράγοντας λήψης αποφάσεων μέσα στο ΤΑΙΠΕΔ έχει agenda και θέλει να προωθήσει μια δικιά του υποψηφιότητα.

Μάλιστα, εκτός των άλλων, λέγεται πως ο εν λόγω «εκλεκτός» δεν είχε υποβάλλει έγκαιρα τα χαρτιά του στην διαδικασία επιλογής εντός του προβλεπόμενου χρόνου, κατά τον οποίο συμμετείχαν νομίμως οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι.

Εφόσον ισχύει αυτό, υπάρχει ασφαλώς πρόβλημα.

Και εκφράζεται η άποψη πως θα ανακοινωθεί η κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος του ΟΛΠΑ μέσα στην τούρλα του Αυγούστου για να πάει αβαβα το πράγμα. Κυβέρνηση, Μαξίμου και λοιποί παρατρεχάμενοι θα βρίσκονται μεταξύ ούζου στην παραλία και βουτιάς, επομένως δεν θα ανοίξει μύτη.

ΑΝ κάτι τέτοιο σκαρώνεται, που εμείς δεν το υιοθετούμε, θα προκύψει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας για την εταιρική διακυβέρνηση στις διαδικασίες του ΤΑΙΠΕΔ.

Για τις οποίες διαδικασίες εγγυάται πλέον η μητρική εταιρεία του, η ΕΕΣΥΠ υπό τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σε κάθε περίπτωση, καθυστερήσεις αυτού του τύπου δημιουργούν εύλογους προβληματισμούς και δεν υπάρχει λόγος να υφίστανται.

Δεν είναι δυνατόν δημόσιου χαρακτήρα Οργανισμοί να βολοδέρνουν για τόσο διάστημα χωρίς να ορίζεται επικεφαλής.

Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται!

Διαβάστε ακόμη: