Με μια λιτή ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ βάζει “τέλος” στη διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς στην Αρετσού της Θεσσαλονίκης αφήνοντας ημιτελές το έργο ανάπλασης που παραμένει έτσι εδώ και δεκαετίες.

Οπως λέει το ταμείο “σε συνέχεια της με αριθμ. 567/2022 απόφασης του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), ανακοινώνει ότι ακυρώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος και δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού)”.

Ο διαγωνισμός

Στην β’ φάση του διαγωνισμού έξι επενδυτικά σχήματα είχαν υποβάλει δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού). Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα:

EMMA ALPHA HOLDING LTD

ΑΒΑΞ Α.Ε.

ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.

ΤΕΚΑΛ Α.Ε.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε

Αναφορικά με την διαγωνιστική διαδικασία, το ΤΑΙΠΕΔ παραχωρούσε τις υπηρεσίες λειτουργίας λιμένων (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και/ή της θαλάσσιας ζώνης της μαρίνας Καλαμαριάς, για περίοδο κατ’ ελάχιστο 35 ετών. Η μαρίνα έχει δυνατότητες ελλιμενισμού άνω των 380 σκαφών, μήκους έως 50μ. Η χερσαία επιφάνειά της καλύπτει έκταση της τάξεως των 78.000 τ.μ.