Στη μεγάλη οθόνη θα αναβιώσει η μυθιστορηματική ζωή του κορυφαίου Έλληνα λαϊκού βάρδου Στέλιου Καζαντζίδη, 22 χρόνια μετά τον θάνατό του. Η βιογραφική αυτή ταινία αποτελεί τη νέα φιλόδοξη παραγωγή της Tanweer Production και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ήδη κλείσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Χρήστος Μάστορας.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο αξιόλογος σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος ενώ το σενάριο έχει γράψει η Κατερίνα Μπέη η οποία είχε βάλει τη συγγραφική υπογραφή της και στην επιτυχημένη ταινία «Ευτυχία», του 2019, που αφηγούνταν τη ζωή της σπουδαίας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Για τον Χρήστο Μάστορα, ο οποίος έχει εκφράσει κατά το παρελθόν την επιθυμία να συμμετάσχει σε μια κινηματογραφική ταινία, η πρόταση να υποδυθεί τον αξέχαστο ερμηνευτή ήταν μια τεράστια πρόκληση την οποία αποφάσισε να αποδεχτεί, υποκινούμενος, πρώτα απ’ όλα, από τον τεράστιο σεβασμό και τον θαυμασμό του προς τον ίδιο τον Στέλιο Καζαντζίδη. Βασικό προσόν του για το ρόλο αποτελεί αναμφισβήτητα ότι και εκείνος προέρχεται από τον χώρο του τραγουδιού ενώ στην επιλογή του συνετέλεσε και η εικόνα του η οποία προσομοιάζει, σε αρκετά σημεία, με αυτή του νεαρού Στέλιου Καζαντζίδη.

Η ταινία δεν θα καλύπτει χρονικά το σύνολο της ζωής και της καριέρας του κορυφαίου λαϊκού ερμηνευτή. Θα ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια, θα επεκτείνεται στα πρώτα καλλιτεχνικά βήματά του και θα αποτυπώνει τη θριαμβευτική διαδρομή του μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ‘70. Μια διαδρομή που τον οδήγησε στην κορυφή του ελληνικού πενταγράμμου αλλά και στις καρδιές των απανταχού Ελλήνων που τον λάτρεψαν σαν τον λαϊκό ήρωα που εξέφρασε με τη μοναδική φωνή του τις χαρές και τις λύπες τους.

Από την ταινία θα παρελάσουν φυσικά όλα εκείνα τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή και την καριέρα του Καζαντζίδη, από τη Μαρινέλλα και την Καίτη Γκρέυ μέχρι τον Χρήστο Νικολόπουλο. Αυτή την περίοδο μάλιστα αναζητούνται τα πρόσωπα που θα υποδυθούν τους συγκεκριμένους ρόλους ενώ τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν την Άνοιξη.

Το μεγάλο αυτό κινηματογραφικό πρότζεκτ θα λάβει σάρκα και οστά με τη σύμφωνη γνώμη αλλά και την αμέριστη υποστήριξη της Βάσως Καζαντζίδη, της γυναίκας που στάθηκε βράχος στο πλευρό του μέχρι την τελευταία του ανάσα και όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πως διαχειρίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση τον θησαυρό των πνευματικών δικαιωμάτων του αγαπημένου της συζύγου που σφράγισε ανεξίτηλα το ελληνικό τραγούδι με την ανεπανάληπτη φωνή του.

Διαβάστε ακόμη: