Ένας 33χρονος base jumper από τη Βρετανία έχασε τραγικά τη ζωή του στην Ταϊλάνδη, όταν έπεσε από τον 29ο όροφο ενός κτιρίου και βρέθηκε στο κενό επειδή δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο του. 

Ο Νάθι Όντινσον, όπως ονομαζόταν ο άτυχος άντρας με καταγωγή το Χάντινγκτον του Κέιμπριτζσαϊρ ανέβηκε στην ταράτσα της ψηλής πολυκατοικίας στην παραλιακή πόλη Πατάγια το Σάββατο απογευματινές ώρες, για να κάνει το επικίνδυνο άλμα.

Η τουριστική αστυνομία στην Πατάγια ενημερώθηκε για το δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου στις 7:30. Αμέσως αποστάλθηκαν αστυνομικά αυτοκίνητα και ασθενοφόρο στον τόπο του περιστατικού, επιβεβαιώνοντας τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Βρετανού. Κατά την έρευνα πάνω στο σώμα του δυστυχούς άνδρα, ανακαλύφθηκε ένα στρογγυλό, μπλε αλεξίπτωτο που φάνηκε πως δεν είχε ανοίξει σωστά.

Στο υλικό που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας φαίνεται ο Βρετανός και ένας τοπικός συνεργάτης του να περιμένουν σε ένα αυτοκίνητο έξω από το κτίριο, προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους, που ήταν να εισέλθουν κρυφά στο κτίριο και να φτάσουν στην ταράτσα, χωρίς να προσέξει κανείς την παρουσία τους.

Ένας υπάλληλος ασφαλείας του κτιρίου δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Βρετανός είχε πηδήξει από το ίδιο κτίριο πολλές φορές στο παρελθόν, παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση στην ταράτσα ήταν απαγορευμένη, λόγω του κινδύνου που αυτό συνιστούσε για τους πεζούς που περνούσαν κάτω από το κτίριο. “Έφτιαχναν βίντεο για να τα κοινωνικά δίκτυα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αναφέρθηκε σε μία δυσλειτουργία του αλεξίπτωτου, η οποία οδήγησε στον θάνατο του Βρετανού. Ο Ταϊλανδός συνοδός του 33χρονου υποβλήθηκε σε ανάκριση από τις αρχές και το κρίσιμο βίντεο από την κάμερα του κράνους του άτυχου άνδρα εξετάστηκε ως μέρος της έρευνας για το περιστατικό.

Διαβάστε ακόμη: