Την επόμενη φορά που νιώσεις ότι χρειάζεσαι διακοπές για να συνέλθεις από τις διακοπές σου, μην αποπάρεις τον εαυτό σου. Σκέψου ότι όσο περισσότερα ταξίδια κάνεις, τόσο πιο αργά θα γεράσεις. Εκεί «κρύβεται» το μυστικό, σύμφωνα με την επιστήμη. Ναι, τώρα ξέρεις πώς θα μείνεις για πάντα νέος.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Edith Cowan στην Αυστραλία, στην προσπάθειά τους να βρουν ακριβώς τη θετική επίδραση που έχουν τα ταξίδια στο ανθρώπινο σώμα και πνεύμα. Στη μελέτη, οι ειδικοί εφάρμοσαν τη θεωρία της εντροπίας και αποκάλυψαν ότι τα ταξίδια αναψυχής «μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του χρόνιου στρες, να μειώσουν την υπερενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και να ενθαρρύνουν την κανονική λειτουργία του συστήματος αυτοάμυνας». Παράλληλα, πρόσθεσαν πως η ενασχόληση με την αναψυχή δυνητικά απελευθερώνει την ένταση και την κούραση στους μύες και τις αρθρώσεις. Αυτή η ανακούφιση βοηθά στη διατήρηση της μεταβολικής ισορροπίας του σώματος και αυξάνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος κατά της φθοράς.

Τα ταξίδια, μην ξεχνάς πως περιλαμβάνουν και σωματικές δραστηριότητες. Η πεζοπορία, η αναρρίχηση, το περπάτημα, οποιαδήποτε μορφή σωματικής άσκησης ενώ ταξιδεύεις, μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος, να επιταχύνει τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών και να βοηθήσει στην εξάλειψη των αποβλήτων για να διατηρήσει συλλογικά ένα ενεργό σύστημα αυτοθεραπείας.

«Τα περιβάλλοντα, ιδίως τα όμορφα τοπία, όπως τα δάση ή οι παραλίες, μπορούν να μας βοηθήσουν να μειώσουμε το στρες και να ενισχύσουμε την ψυχική μας ευεξία και να προωθήσουμε τη σωματική δραστηριότητα», δήλωσε ένας ερευνητής

 

Διαβάστε ακόμη: