Ο S&P 500 υποχώρησε ήμερα Τετάρτη καθώς οι traders αξιολογούν την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας μετά από μια πτωτική επίσης συνεδρίαση.

Ο S&P 500 διαπραγματεύτηκε 0,15% χαμηλότερα στις 4.095,41 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,4% στο επίπεδο των 12.068,16 μονάδων. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διαπραγματεύεται στις 33.504,45 μονάδες ελαφρά αυξημένος.

Οι κινήσεις της Τετάρτης προέκυψαν με βάση και την τελευταία έκθεση μισθοδοσίας της ADP, η οποία έδειξε επιβράδυνση της αύξησης της απασχόλησης τον Μάρτιο. Αυτό ακολούθησε την έκθεση ανοίγματος θέσεων εργασίας της Τρίτης που υποδηλώνει ότι οι προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να ελέγχει την αγορά εργασίας μπορεί τελικά να έχουν αποτέλεσμα. Τον Φεβρουάριο, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων έπεσε κάτω από τα 10 εκατομμύρια για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια.

Διέκοψαν το ανοδικό σερί οι αμερικανικοί δείκτες εχθές Τρίτη

Οι τρεις κύριοι μέσοι όροι υποχώρησαν την Τρίτη, σπάζοντας σερί κερδών τεσσάρων ημερών για τον Dow και τον S&P 500. Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο, αλλά παραμένουν πολύ κάτω από τα υψηλά όλων των εποχών.

Οι απώλειες προκλήθηκαν από τα σταθερά κέρδη για μερικές μεγάλες μετοχές.

Οι μετοχές της φαρμακευτικής Johnson & Johnson σημείωσαν άνοδο 3% αφού η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα πληρώσει 8,9 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 25 χρόνια για πληρωμή δαπανών σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι τα προϊόντα ταλκ της προκάλεσαν καρκίνο. FedEx ανέβηκε περισσότερο από 2% μετά την ανακοίνωση αναδιοργάνωσης και αύξησης μερίσματος.

Εν τω μεταξύ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχώρησαν την Τετάρτη, αλλά η πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες συμβάλλει στην αστάθεια της αγοράς.

Σημειώνεται ότι η  κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας αύξησε τα επιτόκια κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά 50 μονάδες βάσης, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός ήταν «πολύ υψηλός και επίμονος».

Διαβάστε περισσότερα