Είναι γνωστή η λατρεία που είχε το βασιλικό ζεύγος για τα πολυτελή αυτοκίνητα. Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι συναισθηματικά δεμένη με τα Range Rover και την Bentley των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου, η βασίλισσα Ελισάβετ έκλεισε τα 95 της έτη. Όπως είναι φυσικό τα φετινά της γενέθλια δεν γιορτάστηκαν όπως πάντα καθώς δεν έχει πια στο πλευρό της τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Στις περισσότερες παρελάσεις το βασιλικό ζεύγος εμφανιζόταν μέσα σε sedan της Bentley και SUV της Land Rover.


Ένα Land Rover Defender σχεδιασμένο από τον πρίγκιπα Φίλιππο

Ο πρίγκιπας φίλιππος λάτρης των αυτοκινήτων σχεδίαζε επί 18 χρόνια το αυτοκίνητο που θα τον μετέφερε στην τελευταία του κατοικία. Με ένα ειδικά σχεδιασμένο Land Rover Defender (ένα όχημα μεταφοράς πολυβόλου) Defender 130 Gun Bus μεταφέρθηκε η σορός του Φίλιππου. Το όχημα βασίζεται σε ένα Td5 130 και τροποποιήθηκε ειδικά για την τελετή.

Η Bentley των 11 εκατομμυρίων ευρώ

Αντίστοιχα καθήκοντα με το Range Rover, έχει αναλάβει από πολύ νωρίτερα (2002) και η Bentley State Limousine, το όχημα που μετέφερε την Ελισάβετ, στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, λίγες μέρες πριν.

Πρόκειται για ένα κρατικό αυτοκίνητο που εξελίχθηκε από τη βρετανική εταιρεία αποκλειστικά για τη βασίλισσα. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε ένα παλιό Arnage, το μεταξόνιο του οποίου επιμηκύνθηκε κατά 29 mm, ενώ αυξημένο είναι τόσο το ύψος όσο και το πλάτος του που πλέον φτάνει τα 2 μέτρα. Η τιμή του αυτοκινήτου, εκτιμάται στα 11 εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή τροφοδότησης της State Limousine συνιστά ένας 8κύλινδρος twin-turbo βενζινοκινητήρας των 6,75 lt που παράγει 406 PS και 835 Nm ροπής (3.250 rpm), πλαισιωμένος από αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων Η τελική αγγίζει τα 210 km/h, αλλά αμφιβάλλουμε για το αν έχει αναπτυχθεί τέτοια ταχύτητα, ενόσω βρισκόταν στο σαλόνι της η μονάρχης. Διότι υπάρχει ειδικό πρόγραμμα οδήγησης (processional Speed) που διατηρεί σταθερή ταχύτητα 14 km/h.

Τα καθίσματα είναι υφασμάτινα ενώ έχει αφαιρεθεί κάθε ξύλινο και αλουμινένιο στοιχείο, ώστε να αποτραπεί η παραγωγή έντονου θορύβου από ενδεχόμενη σύγκρουση των σπαθιών ή των μεταλλίων που κοσμούσαν τη στολή του πρίγκιπα Φιλίππου.


Επιπλέον η θέση της βασίλισσας ήταν τοποθετημένη ψηλότερα συγκριτικά με εκείνη του συζύγου της, ώστε να μην την επισκιάζει, ενώ δεν θα μπορούσαν ν’ απουσιάζουν τα αλεξίσφαιρα τζάμια, όπως και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που μετατρέπουν τη λιμουζίνα σε κινητό φρούριο. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα πίσω σε 87 μοίρες και το συνολικό βάρος φτάνει τους 3,4 τόνους.

Η εντυπωσιακή Mercedes 600 Landaulet

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά της Ελισάβετ έχει και μια Mercedes 600 Landaulet, η οποία την είχε συνοδεύσει στην ιστορική επίσκεψη της στη Γερμανία στις 24 Μαΐου του 1965.

Η αγαπημένη θέση της βασίλισσας είναι εκείνη πίσω από το τιμόνι. Σε μια τέτοια εμφάνιση ένα Range Rover είχε εμφανιστεί τον Ιανουάριο του 2019, φορώντας μαντήλι στο κεφάλι και με το προσωπικό ασφαλείας της στη γαλαρία.


Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.