Έχει φτάσει η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου. Όπου και να κοιτάξεις εντός και εκτός σπιτιού βλέπεις φωτάκια, γιρλάντες και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ιδιαίτερα ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας κάνει χαρούμενους και μας ξυπνά παιδικές αναμνήσεις. Ξυπνάει όμως από ότι φαίνεται και τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας.

Και κάπως έτσι προκύπτουν κάποια πολύ ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Για να πάρουμε όμως μία γεύση από τα πιο παράξενα χριστουγεννιάτικα δέντρα του κόσμου.

Δέντρο από άμμο στη Φλόριντα

Ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που μοιάζει πιο πολύ με γλυπτό, φτιάχνουν κάθε χρόνο σε παραλία της Φλόριντα. Ένα γλυπτό από άμμο! Για να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο χρειάζονται 700 τόνοι άμμου. Το δέντρο, που έχει κι από ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο, είναι πολύ αγαπητό και αποτελεί αξιοθέατο για τους τουρίστες. Γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, όταν φωτίζεται. Μετά το τέλος των γιορτών η άμμος του δέντρου ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται σε διάφορα έργα της πόλης.

Το «Τraffic Light Tree» στο Λονδίνο

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από φανάρια στολίζει διασταύρωση στο Λονδίνο. Το πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο δημιουργήθηκε το 1998 από τον Γάλλο γλύπτη Pierre Vivant, που κέρδισε σε έναν διαγωνισμό Δημόσιας Τέχνης. Έχει 8 μέτρα ύψος και αποτελείται από 75 φανάρια που ελέγχονται από υπολογιστή. Συμβολίζει τον ατελείωτο ρυθμό των οικονομικών και εμπορικών δραστηριοτήτων. Η αρχική ιδέα ήταν να ανάβουν τα φώτα των φαναριών, ανάλογα με τις δραστηριότητες του Χρηματιστηρίου, αλλά τελικά απορρίφθηκε.

Δέντρο από Lego στην Καλιφόρνια

Ένα εντυπωσιακό, πρωτότυπο και λιγάκι ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο 9 μέτρων φτιάχνει κάθε χρόνο η Legoland στην Καλιφόρνια. Για να κατασκευαστεί χρειάζονται 245.000 καταπράσινα τουβλάκια duplo και το συνοδεύουν στολίδια, τάρανδοι και το έλκηθρο του Άι Βασίλη, όλα φτιαγμένα από lego.

To χριστουγεννιάτικο δέντρο από Murano

Ένα πολύ εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο από γυαλί Murano κατασκευάστηκε το 2006 στη Βενετία. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο έργο τέχνης που έχει ύψος 7,5 μέτρα και ζυγίζει 3 τόνους.

Ένα Jack Daniels δέντρο στο Τενεσί

To 2011 κατασκευάστηκε το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο από 140 άδεια βαρέλια Jack Daniels στην πόλη Λίντσμπεργκ του Τενεσί. Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που στη συνέχεια στόλισε και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ένα δέντρο για Guinness

Είναι το πιο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που δημιουργήθηκε από περίπου 4.000 ανθρώπους και κατάφερε να μπει στο ρεκόρ Guinness. Όσοι συμμετείχαν φορούσαν ρούχα και καπέλα με διαφορετικά χρώματα, ανάλογα με το μέρος του δέντρου που θα βρίσκονταν.

Το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Βραζιλία

Άλλο ένα δέντρο που μπήκε στο ρεκόρ Guinness. Είναι το ψηλότερο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο με 82 μέτρα ύψος και 542 τόνους βάρος. Αποτελείται από 3 εκατομμύρια λαμπιόνια που αλλάζουν χρώματα και σχέδια.

Σε κάθε γωνιά του πλανήτη έβρισκαν και βρίσκουν διάφορους πρωτότυπους τρόπους, για να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από το πιο κλασικό και συνηθισμένο, μέχρι το πιο πρωτότυπο και ασυνήθιστο αλλάζει τη διάθεσή μας. Για αυτό και συνήθως ξεκινάμε τον στολισμό του σπιτιού μας από αυτό.