Το γύρο του διαδικτύου έχουν κάνει από το πρωί της Κυριακής (21/5) βίντεο που καταγράφουν τα παράλογα των τουρκικών προεδρικών εκλογών.

Ειδικότερα, viral έχει γίνει μία γυναίκα που έχει μεταβεί στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει με την… κατσίκα της, την οποία, μάλιστα, παίρνει μαζί της και στο παραβάν.

Δύο γάτες τράβηξαν τα βλέμματα των ψηφοφόρων καθώς περίμεναν στη σειρά για να ψηφίσουν και να ανδείξουν τον επόμενο ηγέτη τους. Είναι γνωστό ότι η γάτα είναι «ιερό» ζώο στην Τουρκία και για αυτό θεωρείται και απολύτως φυσιολογικό οι γάτες να βρίσκονται παντού ακόμα και σε ένα … εκλογικό κέντρο.

Όπως φαίνεται παρακάτω, η μία γάτα … βολτάρει δίπλα από μία κάλπη ενώ η δεύτερη φαίνεται πως «εποπτεύει» την εκλογική διαδικασία.

Την ίδια στιγμή, ένας από τους λόγους της μεγάλης συμμετοχής είναι η «κινητή κάλπη», που μεταφέρουν οι υπάλληλοι της Επαρχιακής Εκλογικής Επιτροπής στα σπίτια ασθενών ή αναπήρων.

Οι υπάλληλοι του εκλογικού τμήματος πήραν τη φορητή κάλπη και την πήγαν στο σπίτι των Ερδίλ και Σουμεγιέ Σαχίν, δίνοντας πληροφορίες για τη διαδικασία.

Πέραν της κινητής κάλπης, κάποιοι θέλουν οπωσδήποτε να πάνε στο εκλογικό τμήμα. Η αποφασιστικότητα ενός ασθενή να ψηφίσει ήταν μεγάλη και πήγε στο εκλογικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης με το φορείο και συνοδευόμενος από τραυματιοφορείς.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκε βίντεο, που δείχνει την είσοδο του Τούρκου ψηφοφόρου, που πήγε να ρίξει την ψήφο του εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών.

Από την ψηφοφορία δεν έλειψαν και οι ρομαντικές στιγμές. Στην Άγκυρα, ο Μεχμέτ Εμίν Οζμπέι έκανε αιφνιδιαστικά πρόταση γάμου στην καλή του. Μάλιστα της εμφάνισε ένα ψηφοδέλτιο, στο οποίο η ίδια έπρεπε να επικυρώσει το «ναι» στην πρότασή του.

Στην πόλη Ντούζτζε, μεταξύ Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης, το ενδυματολογικό κυριάρχησε. Δύο ψηφοφόροι προσήλθαν με νυφικό και γαμπριάτικο κοστούμι, λίγη ώρα πριν παντρευτούν. Μάλιστα έριξαν μαζί το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Ψήφισε ο «Σπάιντερμαν» και ένας «Τάρανδος» στις εκλογές στην Τουρκία

Οι μεταμφιέσεις τους κατά την προσέλευσή τους στα εκλογικά τμήματα, προσέφεραν μοναδικές εμπειρίες στις εφορευτικές επιτροπές και στους άλλους ψηφοφόρους.

Διαβάστε περισσότερα