search

TOP SECRET

Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι αγορές στο έλεος των «σορτάκηδων»

Κάποιοι φυσικά αποκόμισαν πολύ μεγάλα ημερήσια κέρδη, άλλοι κατέγραψαν επίσης μεγάλες ζημίες εξαιτίας της WSJ.

Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι αγορές στο έλεος των «σορτάκηδων»

Τα σκαμπανεβάσματα τιμών, ειδικά στο χώρο των ενεργειακών προϊόντων, δίνουν την ευκαιρία, όπως είναι γνωστό, στους κάθε είδους κερδοσκόπους να τζογάρουν και να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη.

Αλλά και μεγάλες ζημίες, αν δεν…εναρμονιστούν με τις ταχύτατες εναλλαγές τιμών ακόμα και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λεπτών ή ωρών.

Ρόλο, όμως, πολλές φορές παίζουν άθελά τους (το ηθελημένα, είναι άλλης κατηγορίας παίγνιο και στην Ελλάδα το γνωρίζουμε από την “χρυσή” εποχή του Χρηματιστηρίου) ακόμα και τα κάποια από τα πιο γνωστά διεθνώς Μέσα Ενημέρωσης, όπως εν προκειμένω η Wall Street Journal.

Μόλις βγήκε στο φως το δημοσίευμά της για πιθανή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ κατά 500.000 βαρέλια ημερησίως, η τιμή του βρέθηκε να καταγράφει τεράστια πτώση.

Αλλά, μετά από δύο περίπου ώρες, το πετρέλαιο κέρδισε πάλι ότι απώλειες κατέγραψε από την δημοσίευση της πληροφορίας και μάλιστα έκλεισε και σε υψηλότερη της προηγούμενης ημέρας τιμή!

Αντιλαμβάνεστε ότι οι απανταχού σορτάκηδες ήταν οι πρωταγωνιστές της ημέρας και του γεγονότος, που είχε αφετηρία μία πραγματική πληροφορία, που αφορούσε σε κάποιες σχετικές συζητήσεις, αλλά δεν προχώρησε η σχετική πρωτοβουλία κάποιων χωρών.

Κάποιοι φυσικά αποκόμισαν πολύ μεγάλα ημερήσια κέρδη, άλλοι κατέγραψαν επίσης μεγάλες ζημίες – έτσι είναι οι νόμοι των χρηματαγορών.

Διαβάστε ακόμη: