Τα ταπεινά μπουρνούζια φαίνεται πως γνωρίζουν ένδοξες ημέρες το τελευταίο διάστημα, με διάσημα ονόματα όπως η Κάιλι Τζένερ, η Ριάνα και η Αντζελίνα Τζολι να τα αναγάγουν σε haute housecoats.

Κι έτσι, από τη θέση τους στο μπάνιο, τα βλέπουμε πλέον στο κόκκινο χαλί των επιδείξεων μόδας. Αυτό θα πει αναβάθμιση

Πώς έγινε trend το μπουρνούζι

«Οι γυναίκες θέλουν απλώς να είναι άνετες αυτό το φθινόπωρο» λέει η στιλίστρια Τζέιμι Λιούις στην New York Post για την τάση «φόρεμα με μπουρνούζι» που έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλής. «Το θέμα είναι να είσαι άνετη, σέξι, να δείχνεις λίγο δέρμα και να νιώθεις καλά».

Η γοητευτική στροφή προς τα μπουρνούζια έρχεται καθώς οι ακομπλεξάριστες fashionistas της Νέας Υόρκης και όχι μόνο, χαλαρώνουν βαθύτερα στη μετα-πανδημική ανεπιτήδευτη ζωή.

Από τις σκοτεινές μέρες της καραντίνας, κατά τις οποίες οι περισσότεροι φορούσαν υπερμεγέθη φούτερ και βελούδινα loungewear όλο το εικοσιτετράωρο, οι fashionistas έχουν παντρέψει έντεχνα την πολυτέλεια και τον ελεύθερο χρόνο για να δημιουργήσουν τέλειες – μετά κορωνοϊού – εμφανίσεις.

Οι παραβρισκόμενοι στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα εντυπωσιάστηκαν με τα φαρδιά σορτσάκια αλά Άνταμ Σάντλερ, του οποίου το χαρακτηριστικό στυλ τον έκανε είδωλο του στυλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Και τα cool kids της γενιάς Ζ έχρισαν πρόσφατα τα «sweatpants jeans» – τα γνωστά στους millennials jeggings – τους faux-denim σωτήρες της μόδας.

Η πρώτη που φόρεσε μπουρνούζι για έξοδο

Αλλά η Κάιλι Τζένερ, η de facto ηγέτιδα της γενιάς, ήταν αυτή που έβαλε τα μπουρνούζια στο χάρτη όταν φόρεσε ένα μαύρο, βελούδινο κομμάτι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού τον Ιανουάριο.

Η νεαρή δισεκατομμυριούχος περπάτησε στην Πόλη του Φωτός με γόβες Christian Louboutin, με το μπουρνούζι της δεμένο στη μέση και τα μανίκια να κρέμονται από τους ώμους της, επιτρέποντας στους θεατές να ρίξουν μια ματιά στο ασορτί σουτιέν της.

Ακολούθησε η 71χρονη Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Χούπερτ, η οποία τράβηξε τα βλέμματα πάνω της με ένα φόρεμα – ρόμπα κατά παραγγελία της Balenciaga στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τον Μάιο, αποδεικνύοντας ότι το μπουρνούζι δεν είναι μόνο για τους 20άρηδες.

Ριάνα και Αντζελίνα Τζολί δείχνουν τη νέα τάση στη μόδα
Στη συνέχεια, ήρθε να προστεθεί και η Ριάνα, η οποία εμφανίστηκε με ένα ανοιχτό κίτρινο μπουρνούζι για να γιορτάσει το λανσάρισμα του Fenty Hair κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου τον περασμένο μήνα

Και ακολούθησε η Αντζελίνα Τζολί, η οποία σταμάτησε την κυκλοφορία στο Μανχάταν την Τρίτη, φορώντας ένα χνουδωτό μπουρνούζι, ενώ προωθούσε τη νέα της ταινίας «Μαρία» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.