Για όποιον ακόμη δεν το έχει αντιληφθεί, η κατάσταση στην πιάτσα, οικονομικά και επιχειρηματικά, δεν είναι και τόσο καλή όσο γράφεται ή παρουσιάζεται!

Το Δημόσιο δεν πληρώνει, τα επιτόκια είναι ψηλά, οι τράπεζες δεν βγάζουν δάνεια, ούτε εγγυητικές στους εργολάβους, ακόμη και μετά τις προκαταβολές, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί την ώρα τούτη ασφυξία ρευστότητας στην αγορά!

Σε αυτό το περιβάλλον, ορισμένα από τα μεγάλα funds που έχουν επενδύσει σε επιχειρήσεις στη χώρα, εξετάζουν το ενδεχόμενο φυγής, να πουλήσουν δηλαδή τα «ασημικά» τους, ζητώντας ωστόσο πανωτόκια, πουλώντας δηλαδή πανάκριβα, μολονότι τα ασημικά τα έχουν φορτώσει με δάνεια, έξοδα και υποχρεώσεις!

Και είναι ήδη λίγο πολύ γνωστό ποιοι έχουν βγάλει στο σφυρί τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτήσει.

Η αγορά είναι μικρή άλλωστε! Οπότε μαθαίνεται γρήγορα και ποιοι προσπαθούν να πουλήσουν υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας!

Υπό αυτό το πρίσμα, κορυφαίο fund με …κελεμπία, έχει βγει στην αγορά και αναζητά αγοραστή για το διαμάντι που είχε αποκτήσει τζάμπα μια φορά κι έναν καιρό όταν η Ελλάδα ήταν πλήρως κατεστραμμένη, αντί του ιλιγγιώδους ποσού του 1 δις. ευρώ, μολονότι μέσω της αξιοποίησης του μοναδικού φιλέτου έχει πάρει τα λεφτά του πίσω και με το παραπάνω!

Ωστόσο αγοραστή σε αυτά τα λεφτά δεν βρίσκει! Και είναι ενδεικτικό ότι στις πρόσφατες συζητήσεις του fund με κορυφαίο έλληνα εφοπλιστή που έχει πραγματοποιήσει τεράστιες επενδύσεις στο real estate στα Νότια Προάστεια, δεν υπήρξε αίσιο τέλος, καθώς ο «δύσκολος» κατά κοινή ομολογία εφοπλιστής, δεν προτίθεται να δώσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ, για το πολύτιμο πετράδι της Αθηναϊκής – και όχι μόνο- Ριβιέρας!

Διαβάστε ακόμη: