Μια περίεργη υπόθεση που αφορά εμβάσματα και καταθέσεις πολύ μεγάλου ύψους, από φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε Αραβική χώρα προς ελληνικές τράπεζες, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος!

Κατά πληροφορίες ο φάκελος που έχει ανοίξει είναι ογκωδέστατος και σχεδόν σε μόνιμη βάθη εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία.

Εν προκειμένω οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες διερευνούν προσεκτικά και με σχολαστικότητα την προέλευση των χρημάτων, καθώς οι τραπεζικές κινήσεις γίνονται από λογαριασμούς σε αραβική χώρα της Μέσης Ανατολής που βρίσκεται σε «εμπόλεμη» κατάσταση, εξεγέρσεις και άλλα πολλά. Και ταυτοχρόνως τα εμβάσματα φέρονται να προέρχονται από πρόσωπα που συνδέονται με τα υψηλά στρώματα της εξουσίας και κρατικούς αξιωματούχους!

Το πιο σοβαρό ωστόσο είναι το γεγονός πως ενδιαφέρον για την υπόθεση αυτή φέρονται να επιδεικνύουν και Έλληνες αξιωματούχοι, που ασχολούνται ενεργά ασκώντας παρεμβάσεις!!!

Το γεγονός τούτο καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο σοβαρή απ’ ότι αρχικά φαινόταν.

Ο «τελειωμένος» τραπεζίτης και οι «μαύρες σακούλες»!

Quiz 1: Ποιος επικεφαλής συστημικής τράπεζας θεωρείται «τελειωμένος» ανεξαρτήτως της έκβασης των ανοιχτών θεμάτων του πιστωτικού ιδρύματος και παρά την προσπάθεια που καταβάλει συγγενικό του πρόσωπο, δια μέσω παρεμβάσεων σε υψηλό επίπεδο, να τον κρατήσει στη θέση του;

Quiz 2: Σε ποιο μεγάλο μαγαζί της αγοράς φημολογείται ότι κάθε εβδομάδα μετακινούνται «μαύρες σακούλες» προς αδιευκρίνιστες κατευθύνσεις;

Ο μεσολαβητής του deal!

Ποιος Ελληνας τραπεζίτης – fund manager διεθνούς οίκου μεγάλης εμβέλειας, εκ των κυρίαρχων στην εγχώρια οικονομική σκηνή, φέρεται να μεσολάβησε μεταξύ Δημόσιας Επιχείρησης και ισχυρής βιομηχανίας, προκειμένου να υπογραφεί καθοριστική σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών, με όρους που την ώρα τούτη δημιουργούν προϋποθέσεις υψηλής κερδοφορίας για την βιομηχανία;

Ζήλεψε τη «δόξα» του Πέτρου Κωστόπουλου!

Ποιος παράγοντας – celebrity της πιάτσας, που πρωταγωνίστησε γνωρίζοντας επιτυχία, αποδοχή και «λατρεία» από ειδικό φανατικό κοινό επί δύο δεκαετίες (μέσα από δύο διαφορετικούς ρόλους) στον πλέον δημοφιλή για την κοινωνία τομέα δραστηριότητας που έχει καταστεί κορυφαίος στον κόσμο σε τζίρους, ξεπερνώντας ακόμη και το Hollywood, «ζήλεψε την δόξα» του Πέτρου Κωστόπουλου, του οποίου τα …χνάρια ακολουθεί σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια;

Οι συμπτώσεις, μιας αντίστοιχης διαδρομής σε ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος με «κοινή κατάληξη», είναι πράγματα μοναδικές και αξιοπρόσεκτες!

Η ανοιχτή υπόθεση στα τέλη του 2000 και οι διώξεις!

Η φορολογική υπόθεση στα τέλη της δεκαετίας του 2.000, που αφορά μεγάλο όμιλο και σχετίζεται με προμήθειες, έχει ανοίξει για τα καλά!

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τους μέχρι τώρα ελέγχους (και των δηλώσεων πόθεν έσχες) είναι επιβαρυντικά. Η εισήγηση των ελεγκτικών αρχών φέρεται να δικαιολογεί την άσκηση ποινικών διώξεων στην οποία προέβη ήδη η εισαγγελία σε δυο κεντρικά πρόσωπα του εν λόγω ομίλου!

Κορυφαία funds ψάχνουν αγοραστές για 2 εισηγμένες!

Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, σε δύο εισηγμένους στο Χρηματιστήριο ομίλους, οι βασικοί μέτοχοι αναζητούν αγοραστές!

Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν με εμπιστευτικότητα, ότι οι βασικοί μέτοχοι και των 2 εισηγμένων έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με μεγάλα funds στα οποία ανέθεσαν την εύρεση αγοραστών, ενώ συζητήσεις γίνονται τόσο με Άραβες, όσο και με Αμερικανούς επενδυτές!

Και οι δύο όμιλοι έχουν σοβαρό αντικείμενο, ισχυρό στόρυ μπροστά τους, ενώ ο ένας εκ των δύο προωθεί ούτως ή άλλως μεγάλο επιχειρηματικό – επενδυτικό project ,το οποίο σε κάθε περίπτωση προσδίδει δυναμική και υπεραξίες.

Οι διοικήσεις και των δύο ομίλων είχαν συνομιλήσει με σοβαρούς επενδυτές κατά το παρελθόν, ενώ ρόλο στις διαπραγματεύσεις είχαν παίξει οι μάνατζερς, οι διευθύνοντες σύμβουλοι!

Ωστόσο, ούτε Άραβες, παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις των managers μπήκαν στο μετοχικό κεφάλαιο, ούτε Αμερικανοί, ούτε Κινέζοι, ούτε καν Γάλλοι που εμφανίστηκαν εκ των υστέρων!

Επί του προκειμένου τώρα, οι βασικοί μέτοχοι των 2 μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων εμφανίζονται διατεθημένοι να πουλήσουν τις μετοχές τους, εάν φυσικά προκύψει το κατάλληλο τίμημα που να τους ικανοποιεί και να καταγράφει υπεραξίες!
Στο μεταξύ, τα κορυφαία funds στα οποία έχουν δώσει εντολή εύρεσης αγοραστή, χωρίς τούτο να θεωρείται επιτακτικό ούτε να προκύπτει λόγω κάποιου εσωτερικού προβλήματος, έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές!

Ποιοι είναι και τι τους συνδέει;

Τι κοινό έχουν, ένας σφίχτερμαν, ένας τσάτσος – υπάλληλος κοινωφελούς ιδρύματος (τρομάρα τους), ένας πρώην πανίσχυρος παράγοντας του συστήματος που την έβγαλε καθαρή στο παραπέντε, ένας ξεπερασμένος ιντριγκαδόρος πολιτικός από το μακρινό χθες, μια χαμηλοβλεπούσα και ένας μπεκρής;

Τα «ξαναέφτιαξαν» Κικίλιας – Νικήτας!

Καλά – και σε βάθος – ενημερωμένες πηγές μου αποκάλυψαν ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξε μια «ιστορική» επανασύνδεση, δυο προβεβλημένων πολιτικών ανδρών, η φιλία των οποίων ήταν γνωστή στην πιάτσα, τόσο πέριξ του κοινοβουλίου, όσο και της Πλατείας Κολωνακίου!

Κύκλοι που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα με πληροφορούν ότι οι σχέσεις του υπουργού Τουρισμού κ. Β. Κικίλια και του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, έχουν αποκατασταθεί, μετά από μια μακρά περίοδο που οι δύο άνδρες και πρώην «κολλητοί» είχαν αποστασιοποιηθεί ο ένας από τον άλλο και είχαν διακόψει τις κοινωνικές σχέσεις!

Όπως ενημερώνουν τη στήλη πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, η επανασύνδεση των δυο ανδρών, κατόπιν μεσολάβησης κοινών φίλων, έλαβε χώρα με ορίζοντα τις προσεχείς εθνικές εκλογές και ειδικότερα με φόντο την εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθηνών όπου Κικίλιας και Κακλαμάνης κατεβαίνουν ως υποψήφιοι με το κόμμα της ΝΔ και θα κονταροχτυπηθούν με άλλα προβεβλημένα και ισχυρά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος όπως ο Δ. Αβραμόπουλος, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Θ. Πλεύρης και άλλοι…

Σε απλά λόγια, οι δυο άνδρες, μετά την απότομη διακοπή των μεταξύ τους σχέσεων, τα «ξαναέφτιαξαν», αποσκοπώντας να συγκροτήσουν ένα δίπολο στην Α’ Αθήνας που θα τους εξασφαλίσει την άνετη επανεκλογή!

Οπότε προβλέπω να αναβιώνει η θρυλική παρέα της οδού Κανάρη και οι συναθροίσεις στο καφέ του φίλου μου του Πητ στην Μηλιώνη!