Αδιαμφισβήτητα η χρονιά που μας αφήνει θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο «αιματοβαμμένες» των τελευταίων ετών καθώς κατά τη διάρκεια αυτής σημειώθηκαν άγρια και ειδεχθή εγκλήματα καταδεικνύοντας αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν αλλά δεν παραδεχόμασταν. Πως στην περίοδο της πανδημίας τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας -και όχι μόνο- παρουσίασαν τεράστια έξαρση.

54χρονη Βασιλικής στα Μεσκλά Χανίων

Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο του 2021 με τη δολοφονία της 54χρονης Βασιλικής στα Μεσκλά Χανίων. Η 54χρονη, μητέρα τριών παιδιών, βρέθηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος σε μία μεζονέτα συγκροτήματος κατοικιών όπου και διέμενε. Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, δράστης ήταν ο Νορβηγός σύντροφός της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης είχε προβλήματα με το αλκοόλ και συχνά-πυκνά γινόταν βίαιος με τη σύντροφό του. Οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν συχνοί, ενώ ο χώρος που έγινε η δολοφονία της γυναίκας βρέθηκε ανάστατος με σπασμένα ποτήρια και γυρισμένα έπιπλα. Όπως έγραψε στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής, το θύμα έφερε «14 κακώσεις από τέμνον όργανο τραχηλικά, αυχενικά, στο πρόσωπο αλλά και μια κάκωση στην περιοχή της αριστερής μασχάλης».

Η δολοφονία της Κωνσταντίνας και του Γιώργου στον Βόλο

 


Το επόμενο έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο έγινε τον Απρίλιο του 2021 στον Βόλο με θύματα δύο αδέρφια, την Κωνσταντίνα και τον Γιώργο. Δράστης ο 31χρονος εν διαστάσει σύζυγος της Κωνσταντίνας ο οποίος, όπως αποδείχθηκε αργότερα, την κακοποιούσε συστηματικά με αποτέλεσμα η κοπέλα να αποφασίσει να τον εγκαταλείψει και να επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι. Κάτι που ο δράστης δεν δέχθηκε ποτέ.

Όλα συνέβησαν όταν ο 31χρονος εμφανίστηκε στην οικία της κοπέλας σε έξαλλη κατάσταση και εισέβαλε στο σπίτι σπάζοντας την τζαμαρία. Χτύπησε τη μητέρα της και μετά σκότωσε με μαχαίρι την Κωνσταντίνα και τον αδερφό της Γιώργο που προσπάθησε να της σώσει τη ζωή. Το θύμα είχε προλάβει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία ζητώντας βοήθεια χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η δολοφονία της Καρολάιν που συγκλόνισε το πανελλήνιο


Σίγουρα το έγκλημα που απασχόλησε περισσότερο από όλα την κοινή γνώμη είναι η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Η κοπέλα εντοπίστηκε νεκρή στο δωμάτιο της μπροστά στο παιδί της.

Μετά τη δολοφονία ο Αναγνωστόπουλος κάλεσε τις Αρχές και άρχισε να παίζει θέατρο προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες και να γλυτώσει. Λίγο καιρό αργότερα ωστόσο αποδείχθηκε πως πίσω από το ειδεχθές έγκλημα κρυβόταν ο ίδιος. Αποκάλυψη που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Άγριο έγκλημα για ένα τριώροφο και δύο καθαριστήρια ρούχων


Ένα μήνα μετά τη δολοφονία της Καρολάιν και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουνίου, την ειδησεογραφία απασχόλησε ακόμη μία δολοφονία. Θύμα αυτή τη φορά η 64χρονη Ελένη η οποία δέχθηκε τρεις σφαίρες την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της από τη δουλειά στην Αγία Βαρβάρα.

Όπως αποδείχθηκε δράστης ήταν ο 75χρονος πρώην σύζυγός της με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο παιδιά και δεν είχε καθόλου καλές σχέσεις. Αιτία του εγκλήματος φέρεται να ήταν ένα τριώροφο και δύο καθαριστήρια ρούχων που κάποτε τους είχαν ενώσει και μετά τους οδήγησαν σε έναν ολέθριο σπιράλ θανάτου.

Έγκλημα στην Φολέγανδρο: Την σκότωσε γιατί… «χάλασε η φάση»

Και ο Ιούλιος όμως στιγματίστηκε από ένα άγριο έγκλημα με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά. Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των διακοπών της νεαρής με τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Μετά από έναν διαπληκτισμό, ο 30χρονος την ξυλοκόπησε άγρια, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε -όσο ήταν ζωντανή-, στη θάλασσα. Στη συνέχεια, παρέμεινε εξαφανισμένος ώσπου και βρέθηκε από την αστυνομία.

Όταν ρωτήθηκε για πιο λόγο σκότωσε την κοπέλα εκείνος φέρεται να απάντησε στους αστυνομικούς πως «χάλασε η φάση».

Άγρια δολοφονία στη Δάφνη λόγω ζήλειας


Ήταν πρωί Παρασκευής 30 Ιουλίου όταν η ήσυχη γειτονιά της Δάφνης συγκλονίστηκε από ακόμη ένα άγριο έγκλημα. Θύμα η 31χρονη Άννα και θύτης ο 40χρονος σύζυγό της. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι καυγάδες ήταν συχνοί στο σπίτι του ζεύγους ενώ η 31χρονη Αννα είχε πέσει ξανά στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα η γυναίκα είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη της ότι περνούσε δύσκολα καθώς ο σύζυγός της την είχε απομακρύνει από όλους τους φίλους της και δεν την άφηνε να πάρει καμία πρωτοβουλία.Εκείνη την Παρασκευή ο 40χρονος πήγε το πρωί προπόνηση το παιδί του, επέστρεψε σπίτι, σκότωσε τη γυναίκα του έπειτα από έναν ακόμα άγριο καυγά και παραδόθηκε στην Αστυνομία. «Ελάτε σπίτι μου, έχω δολοφονήσει τη γυναίκα μου» είπε στους αστυνομικούς, προσθέτοντας πως την ζήλευε παράφορα.

Την ήθελε, τον απέρριψε και τη σκότωσε


Το ημερολόγιο έδειχνε Κυριακή 8 Αυγούστου όταν το πανελλήνιο παρακολούθησε έκπληκτο ακόμη ένα άγριο έγκλημα στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Εκείνο το απόγευμα κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής της 47χρονης Σταυρούλας μέσα στο κατάστημα που διατηρούσε από το όπλο ενός 49χρονου.

Ο δράστης, σύμφωνα με μαρτυρίες, την έβλεπε ερωτικά, όμως εκείνη τον είχε απορρίψει και αυτός όπως φαίνεται ήταν και ο λόγος του φονικού. Ο άνδρας εισήλθε στο μαγαζί της γυναίκας και πριν εκείνη προλάβει να αντιδράσει, την πυροβόλησε πισώπλατα και τη σκότωσε. Στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε και λίγες ημέρες μετά εξέπνευσε. Οι δύο τους γνωρίζονταν από μικρά παιδιά και είχαν γειτονικά μαγαζιά.

Δολοφονία στη Ρόδο: Τον εγκατέλειψε και τη δολοφόνησε


Ακόμη ένα ειδεχθές έγκλημα έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2021 στη Ρόδο. Η τοπική κοινωνία συγκλονίστηκε από τη δολοφονία της 31χρονης Δώρας από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ήταν πρωί της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου όταν ο δράστης πήγε στο πατρικό του σπίτι και πήρε την καραμπίνα. Οι γονείς του έλειπαν. Πριν φύγει άφησε δύο φακέλους που περιείχαν χρήματα, με παραλήπτες τα δύο ανίψια του.

Στη συνέχεια προχώρησε στο σημείο του εγκλήματος όπου σκότωσε τη Ντόρα και αμέσως μετά τηλεφώνησε στην αδερφή του και της είπε ότι την αγαπά. Ο 42χρονος δράστης και αυτόχειρας είχε πάθει εμμονή μαζί της. Την παρακολουθούσε, είχε χακάρει τον υπολογιστή της και μάλιστα απαντούσε εξ ονόματός της. Την κλείδωνε σπίτι και δεν την άφηνε να βγει έξω. Όταν η Ντόρα αποφάσισε να τον αφήσει και να επιστρέψει στο πατρικό της εκείνος τη δολοφόνησε.

 

Κρήτη: Την ακολούθησε και την σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές


Τέλος, σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο και η δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας στην Ιεράπετρα της Κρήτης που σημειώθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου.

Δράστης του άγριου φονικού ήταν ο 54χρονος πρώην σύζυγος της με τον οποίο είχαν συχνά έντονους καβγάδες. Ο 54χρονος μαχαίρωσε τη 48χρονη σε διάφορα σημεία του σώματός της και στη συνέχεια απείλησε να αυτοκτονήσει χωρίς ωστόσο να το πράξει τελικά.

H 48χρόνη ξεκίνησε να πάει σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή της Περιστέρας όπου επιθυμούσε να πιάσει δουλειά. Εκεί την ακολούθησε με ένα μηχανάκι ο εν διαστάσει σύζυγός της ο οποίος τη σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές και προσπάθησε να διαφύγει.

Η μηχανή του δεν πήρε μπροστά και στη συνέχεια ο ίδιος κινήθηκε προς ένα ύψωμα όπου και απειλούσε να αυτοκτονήσει χωρίς όμως να το πράξει. Ο δράστης φαίνεται να είχε προαναγγείλει πολλές φορές το έγκλημά του καθώς είχε αποκαλύψει σε διάφορους ανθρώπους στον κύκλο του ότι σκόπευε να τη σκοτώσει.